woensdag 9 juli 2014

Waar kun je nu lekker eten in Rome? Schuif in Rome bij zoveel mogelijk restaurantjes aan!

Buongiorno! Niet al te lang geleden mocht ik naar de stad van de Trevi Fontein en het grootse Colosseum. Rome is een stad gevuld met talloze bezienswaardigheden, maar weet je... Wat mij betreft mogen al die bezienswaardigheden (bijna) vergeten worden want wat je echt in Rome moet doen is zoveel mogelijk aanschuiven bij restaurantjes!
Natuurlijk ken ik Italiaans eten al een tijdje, maar voordat ik naar Rome ging had ik niet durven dromen dat Tiramisu of Quattro stagioni pizza’s zo geweldig lekker konden zijn. Hmmmm eten in Rome is zó goddelijk en ik kan bijna wel stellen dat die dagen in de hoofdstad van Italië mijn smaakpapillen voor eeuwig hebben veranderd. Hoe kan ik ooit nog genieten van een pizza hier in Holland of van de tiramisu van de Albert Heijn!?
Ben jij ook op zoek naar zulke smaaksensaties? Dan moet je hier eten in Rome. Lees hieronder alle tips. Je vindt adressen en foto's, zodat je precies je weg kunt vinden naar de meest populaire eettentjes. Houd overigens wel een goede kaart of navigeerapp bij de hand, want verdwalen kan gemakkelijk in deze Italiaanse stad. 
Lees HIER het gehele artikel.

Reisblog van Roëll

Mijn naam is Roëll, sinds 2009 ben ik verslaafd aan het maken van verre reizen maar eigenlijk ver daarvoor al aan het maken van leuke stedentrips of roadtrips in Europa. Op We Are Travellers lees je algemene reistips van mij, maar ook persoonlijke reisblogs. Meer weten of eens samenwerken? Kijk eens op de over ons pagina!


reisblog

Artikel mede aangeboden door de GO ITALY CARD:
Koop vandaag nog de Go Italy Card voor maar € 15!!

dinsdag 8 juli 2014

De twaalfde editie van het Italië Evenement is met recht het ‘Italiaanste’ feest van het jaar 2015!

Italie Evenement Smaak en Stijl 2015. Noteer de datum maar alvast in je agenda!Het Italië Evenement 2014 ligt al weer weken achter ons en ook Italia @ Zandvoort 2014 is inmiddels verleden tijd. Maestro Events was verantwoordelijk voor een uitverkocht lifestyleplein op het circuit en wij kijken met veel plezier terug op deze twee prachtige feesten in Haarzuilens en Zandvoort. Hoog tijd nu om het echte Italië op te zoeken, want de vakantie is nabij. Maar dat doen we niet zomaar…Voordat we de koffers pakken, maken we graag een afspraakje. Op 29, 30 en 31 mei 2015 namelijk vindt de 12de editie van het Italië Evenement plaats! Ook volgend jaar zullen wij u verwennen met vele vertrouwde en nieuwe smaakmakers op de sfeervolle pleinen en uiteraard is er ook weer een Italian Night geprogrammeerd. Vergeet niet deze data in uw agenda te noteren, want de ervaring heeft dit jaar geleerd dat de tickets over de toonbank vliegen!

Ter herinnering hierbij nog een paar sfeervolle plaatjes van de editie 2014 en dan rest ons niets anders dan de beste wensen: BUONE VACANZE!!Italië Evenement 2014: GRANDE FESTA!


De elfde editie van het Italië Evenement was met recht het ‘Italiaanste’ feest van het jaar. Meer dan 26.000 bezoekers kwamen naar la piccola Italia (klein Italië) rond Kasteel de Haar om te proeven en te ontdekken wat Italië zo bijzonder maakt. Pizza bijvoorbeeld! Tijdens de eerste editie van het Campionato della Pizza werd namelijk de allerbeste pizzabakker van Nederland verkozen: Ciro Cuciniello van Mangiassai uit Amsterdam. Maar ook de Italian Night en de komst van de culinaire Chiappa Sisters, schrijver Rik Felderhof (nieuwe roman) en zanger Rocco Granata (Mondo Italia Award) waren dit jaar hoogtepunten. Met het zonnige Italië Evenement is de zomer daadwerkelijk begonnen en kunnen we ons opmaken voor andere Italiaanse feestjes.

Italian Entertainment And More

KORTING met de GO ITALY CARD:
Koop vandaag nog de Go Italy Card voor maar € 15!!


Bonetti Music goes BRASIL - Feest Band Bonetti Music is een internationale act van Italiaanse oorsprong.

De kracht van de muzikanten is dat zij niet alleen hun vak, maar ook hun publiek zeer goed verstaan. 
Door hun enorme praktijkervaring en flexibiliteit maakten zij Bonetti Music tot een van de meest veelzijdige acts van dit moment.


Iedereen komt aan zijn trekken bij Bonetti Music. 
Of je nu jong bent of oud, uitbundig of ingetogen. 
Kies uit het enorme repertoire in vijf talen en een veelvoud van stijlen. 
Voor bruiloft, verjaardag, bedrijfsfeest, waar een swingende band nodig is.

Feest Band Bonetti Music is gespecialiseerd in veelzijdigheid en flexibiliteit en beseft heel goed dat een bruiloft geen studentenfeest is, een personeelsfeest geen receptie en een gala-avond geen concert.


Iedere situatie vereist een andere interpretatie, iedere gewenste sfeer een andere invulling. 
Bonetti Music houdt daar in alle opzichten rekening mee. 
Zo kan bijvoorbeeld op uw verzoek een band van aangepaste grootte worden samengesteld. 

Voor meer informatie en boekingen bekijk de biografie!

Copa de la Vida with Latin Dancers

www.italianentertainment.nlmaandag 7 juli 2014

Breng nu uw stem uit op de genomineerden voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014

Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, echt Italiaanse restaurants in Nederland. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, zijn:

Italië Magazine logo

De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn.

De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten.

De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

Italië Magazine Restaurant van het Jaar

De jury:

Met trots presenteren wij de jury, die vanuit verschillende achtergronden een schat aan culinaire ervaring in zich verenigt.

Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en van de Ospitalità Italiana (keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italië) in Nederland.

Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl.
Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

De genomineerden:

Na de oproep in het magazine en op de website ontvingen we ook dit jaar weer vele inzendingen van enthousiaste restaurateurs. En natuurlijk droegen lezers, medewerkers, vrienden en bekenden ook de nodige adressen aan. De Italiaanse keuken blijkt nog steeds uiterst populair. Na proeven, onderzoek en overleg is de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen. In alfabetische volgorde:

 Al Bàcaro, Amsterdam www.albacaro.nl

 Cucina Italiana, Deventer  www.cucinadeventer.nl

 La Forca, Haarlem  www.laforca.nl

 Lo Stivale, Groningen  www.lostivale-antonio.nl

 Pianeta Terra, Amsterdam  www.pianetaterra.nl

 Primo Piano, Brielle  www.primopiano.nl

 Raimondi’s Villa Rozenrust, Leidschendam  www.villa-rozenrust.nl

 Sapori d’Italia, Den Haag  www.saporiditalia.nl

 Schatull , Vaals  www.schatull.nl

 Segugio, Amsterdam  www.segugio.nl


Italian Entertainment Ande More

Italian Links And More

Koop vandaag nog de Go Italy Card voor maar € 15!!