De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn.
De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten.
De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.
De jury:
Met trots presenteren wij de jury, die vanuit verschillende achtergronden een schat aan culinaire ervaring in zich verenigt.
Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en van de Ospitalità Italiana (keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italië) in Nederland.
Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl.
Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.
De genomineerden:
Na de oproep in het magazine en op de website ontvingen we ook dit jaar weer vele inzendingen van enthousiaste restaurateurs. En natuurlijk droegen lezers, medewerkers, vrienden en bekenden ook de nodige adressen aan. De Italiaanse keuken blijkt nog steeds uiterst populair. Na proeven, onderzoek en overleg is de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen. In alfabetische volgorde:
Al Bàcaro, Amsterdam www.albacaro.nl
Cucina Italiana, Deventer www.cucinadeventer.nl
La Forca, Haarlem www.laforca.nl
Lo Stivale, Groningen www.lostivale-antonio.nl
Pianeta Terra, Amsterdam www.pianetaterra.nl
Primo Piano, Brielle www.primopiano.nl
Raimondi’s Villa Rozenrust, Leidschendam www.villa-rozenrust.nl
Sapori d’Italia, Den Haag www.saporiditalia.nl
Schatull , Vaals www.schatull.nl
Segugio, Amsterdam www.segugio.nl
Italian Entertainment Ande More |
Italian Links And More |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.