vrijdag 17 augustus 2012

In Beeld: Casa del Chioccolato Perugina - op bezoek bij de BACI fabriek


Het bezoeken waard:

Casa del Cioccolato Perugina 
en het 
Museo Storico Scuola del Cioccolato 
in Perugia

DE fabriek van de alom befaamde Italiaanse BACI!
 
L'ARTE DEL GUSTO
Via aspetta un fantastico viaggio nel cioccolato!

* op weg naar de fabriek

* de fabriek - la fabbrica

* la via del cioccolato

 
* comunicazione e pubblicita


* de geschiedenis

CIAO TUTTI:
Een kus uit Perugia staat inmiddels wereldwijd symbool voor de liefde.

Wie vakantie viert in Italië, komt de in zilverfolie verpakte kusjes overal tegen. De populaire chocolaatjes uit Perugia, bestaande uit een hele hazelnoot omringd met melkchocolade en stukjes noot, vormen wellicht een van de bekendste Italiaanse producten in binnen- en buitenland, omgeven door een zweem van romantiek die door het moederbedrijf graag in stand wordt gehouden.

De ontstaansgeschiedenis klinkt dan ook te mooi om waar te zijn. Het verhaal gaat dat Luisa Spagnoli, een van de oprichters van chocolaterie Perugina, in 1922 met het lumineuze idee kwam om hazelnoot te combineren met chocolade. Een gouden idee. Dat men echter een beetje om zeep hielp door de chocolaatjes de weinig romantische naam cazzotti Pierugina te geven, hetgeen ‘klappen uit de fabriek van Perugina’ betekent. Daar zat natuurlijk niemand op te wachten…zondag 12 augustus 2012

Italie in de Wereldtuinen van Mondo Verde te Landgraaf


Wereldtuinen Mondo Verde of kortweg Mondo Verde is een 25 hectare groot 5 sterren thema- en attractiepark, gelegen in Park Gravenrode  te Landgraaf. In Mondo Verde worden vooral internationale tuinen getoond met de bijbehorende cultuur. Ook kan men hier gebruik maken van een aantal attracties en worden er dieren gehouden.

De Italiaanse Tuin

Bovenaan een enorme watertrap ziet u de uit marmer gehouwen beelden van de beroemde Trevifontein. Beproef uw geluk en gooi er een muntje in. Maar let op: wel over uw linkerschouder!


Vanaf de villa op de Toscaanse heuveltop heeft u een schitterend uitzicht over het hele park en de omgeving. Ervaar de weldaad en luxe van een Toscaanse buitenplaats met slanke cypressen, romantische fonteinen, geurige olijfbomen en schaduwrijke terrassen. Geniet er ook van heerlijke versnaperingen of vier er een grandioos (Italiaans) feest.


Uw Italiaans Feest in Mondo Verde kan Italian Entertainment verzorgen!