Het bezoeken waard:
Casa del Cioccolato Perugina
en het
Museo Storico Scuola del Cioccolato
in Perugia
DE fabriek van de alom befaamde Italiaanse BACI!
L'ARTE DEL GUSTO
Via aspetta un fantastico viaggio nel cioccolato!
* op weg naar de fabriek
* de fabriek - la fabbrica
* la via del cioccolato
* comunicazione e pubblicita
* de geschiedenis
CIAO TUTTI:
Een kus uit Perugia staat inmiddels wereldwijd symbool voor de liefde.
Wie vakantie viert in Italië, komt de in zilverfolie verpakte kusjes
overal tegen. De populaire chocolaatjes uit Perugia, bestaande uit een
hele hazelnoot omringd met melkchocolade en stukjes noot, vormen
wellicht een van de bekendste Italiaanse producten in binnen- en
buitenland, omgeven door een zweem van romantiek die door het
moederbedrijf graag in stand wordt gehouden.
De ontstaansgeschiedenis klinkt dan ook te mooi om waar te zijn. Het
verhaal gaat dat Luisa Spagnoli, een van de oprichters van chocolaterie
Perugina, in 1922 met het lumineuze idee kwam om hazelnoot te combineren
met chocolade. Een gouden idee. Dat men echter een beetje om zeep hielp
door de chocolaatjes de weinig romantische naam cazzotti Pierugina te geven, hetgeen ‘klappen uit de fabriek van Perugina’ betekent. Daar zat natuurlijk niemand op te wachten…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.