dinsdag 3 maart 2015

PERSBERICHT: Protestactie voor behoud Italiaanse zender Rai 1 op Ziggo-kabel van start!

Amsterdam - 1 maart 2015. Een groep Italianen is gestart met een actie om Ziggo te bewegen de Italiaanse publieke zender Rai 1 op de kabel te behouden. 


Ziggo kondigde aan per 1 april 2015 zowel de Italiaanse tv-zender te schrappen ten voordele van de commerciële zender Mediaset Italia. Daarmee zou Rai1 - nadat UPC en KPN die ook schrapten - praktisch gezien in Nederland heel weinig beschikbaar zal zijn. Naar aanleiding van discussies op internetfora (waaronder ook die van Ziggo) bleek dat steeds meer mensen verbaasd waren over het besluit van de kabelaar Ziggo om Rai 1 te schrappen en is het initiatief geboren om tot actie over te gaan opdat de zender in Nederland te zien blijft. 

Via Facebook, via change.org, via de Ziggo-community forums worden mensen opgeroepen te reageren. 

Rai 1 is dè Italiaanse zender bij uitstek en kan niet missen in landschap van Europese zenders


Italiaans relevant!

Italiaans is een relevante taal in Europa. Naast de 61,7 miljoen Italianen in Italië zijn Italianen behoorlijk vertegenwoordigd in Nederland. Een ruwe schatting maakt dat er waarschijnlijk meer dan 50.000 in Nederland wonen. Daarnaast zijn er ook veel Nederlandes die de Italiaanse taal machtig zijn. Er zijn zelfs middelbare scholen waar Italiaans als regulier eindexamenvak aanbieden. Italiaans is de taal van Dante, de taal van cultuur, romantiek en genieten van het leven! Rai 1 is een hulpmiddel bij het leren van Italiaans dankzij ondertiteling van vele programma's in zowel Italiaans als Engels via teletekst (Rai Televideo).De actie is te vinden via Facebook op http://www.facebook.com/Raiunoback en via de site Change.org via de shortlink http://goo.gl/NQwqd2deze actie wordt mede ondersteund door:
bezoek onze website!