De inschrijving is gesloten! (08 juni 2012 - 16:00 uur)
Dat wil zeggen: voorlopig. De actie is een succes te noemen. Bijna
8000 mensen bestelden een flink stuk Parmigiano Reggiano. Wat een
overweldigend resultaat! Voor ons begint het werk nu pas echt. We gaan
zondagavond naar Italië om daar met de kaasboeren te praten. Dan kunnen
we ook daadwerkelijk alle kaas gaan bestellen. Bovendien moeten we aan
de slag met het organiseren van het event.
Daarna wordt het weer mogelijk om bestellingen te plaatsen. Voor nu
dus: bedankt namens alle betrokken kaasboeren in Midden-Italië.
8 dagen verder
7910 inschrijvingen! Met dat enorme getal sloten we vanmiddag om vier uur de inschrijving. Het overtreft werkelijk onze stoutste verwachtingen. Hier hadden wij absoluut geen rekening mee gehouden. Geweldig dat er zoveel mensen zijn die de Italiaanse kaasboeren een hart onder de riem willen steken. Zondag rijden we naar het getroffen gebied toe om de boeren deze heugelijke mededeling over te brengen.
7910 inschrijvingen! Met dat enorme getal sloten we vanmiddag om vier uur de inschrijving. Het overtreft werkelijk onze stoutste verwachtingen. Hier hadden wij absoluut geen rekening mee gehouden. Geweldig dat er zoveel mensen zijn die de Italiaanse kaasboeren een hart onder de riem willen steken. Zondag rijden we naar het getroffen gebied toe om de boeren deze heugelijke mededeling over te brengen.
Locatie
"Maar waar en wanneer is dat Red Een Kaas Event dan?" Die vraag ontvangen we tientallen keren per dag. En dat is heel begrijpelijk. Je kunt begrijpen dat we de afgelopen dagen steeds moesten opschalen. Waar we eerst een locatie tot 2500 personen op het oog hadden, moesten we al vrij snel op zoek naar een grotere locatie. En dat is flink wat geregel. Daarom moeten we je melden dat we nog géén exacte datum en locatie kunnen mededelen. Eerder dan 30 juni zal het zeker niet zijn. Met de beoogde locatie hebben we zo goed als zeker een overeenkomst, maar zolang we nog geen officiële 'go' hebben, willen we je de naam nog niet geven. Daarom ook nog geen betaallink in deze nieuwsbrief. Pas als we locatie én datum kunnen communiceren, zullen we je vragen om de 25 euro voor de kaas aan ons over te maken. Dat vinden we wel zo fair!
"Maar waar en wanneer is dat Red Een Kaas Event dan?" Die vraag ontvangen we tientallen keren per dag. En dat is heel begrijpelijk. Je kunt begrijpen dat we de afgelopen dagen steeds moesten opschalen. Waar we eerst een locatie tot 2500 personen op het oog hadden, moesten we al vrij snel op zoek naar een grotere locatie. En dat is flink wat geregel. Daarom moeten we je melden dat we nog géén exacte datum en locatie kunnen mededelen. Eerder dan 30 juni zal het zeker niet zijn. Met de beoogde locatie hebben we zo goed als zeker een overeenkomst, maar zolang we nog geen officiële 'go' hebben, willen we je de naam nog niet geven. Daarom ook nog geen betaallink in deze nieuwsbrief. Pas als we locatie én datum kunnen communiceren, zullen we je vragen om de 25 euro voor de kaas aan ons over te maken. Dat vinden we wel zo fair!
Veel ondernemers
bieden ons hun bedrijfspand of winkel aan als uitgeefpunt. Hoewel we elke
medewerking bijzonder op prijs stellen, zien we af van verschillende
uitgeefpunten in het land. Logistiek gezien is dat ondoenlijk. Het transport
van Italië naar Nederland is kostbaar genoeg en daarom is het zeker niet
haalbaar om verschillende partijen Parmigiano ook nog eens op diverse locaties
in Nederland af te leveren. Dank voor alle aanbiedingen, maar we zien er dus
vanaf. Vind je het te ver om naar het midden van het land te rijden voor een
stuk kaas (en niet alleen dat, we organiseren er een leuk feestje omheen), dan
kun je de boeren alsnog steunen. Bij je vertrouwde kaasspeciaalzaak vraag je
gewoon naar de échte Parmigiano Reggiano. Zo blijft vraag en aanbod goed op
pijl en kunnen de boeren blijven werken.
Dus: we vragen nog heel even van je geduld. Maar dan weten we alles en dat weet jij waar je voor betaalt. Da's ook belangrijk, niet waar..?
Zin
en onzin over 'het goede doel'
Nog even over 'het goede doel'. Wij hebben dagelijks contact met het Consortium. Zij coördineren de reddingsoperaties en staan direct in contact met de getroffen boeren. Zij zorgen er ook voor dat de boeren het oorspronkelijk bedrag voor hun kazen krijgen, dat ze verdiend zouden hebben zonder aardbeving. Dat is een aanzienlijk ander bedrag dan de restwaardeprijs die ze nu voor een enorme hoeveelheid raspkaas of smeltkaas zouden krijgen. Er gaan berichten rond op blogs dat zij hun geld toch wel krijgen, dat er malafide opkopers zijn of dat banken wel garant staan. Dit zijn berichten die je vaak ziet rondom dit soort situaties. Door onze contacten met het Consortium weten we zeker dat het geld op de goede bestemming komt. Daarnaast stort het Consortium nog een extra euro op een speciaal fonds voor elke kilo verkochte kaas.
Nog even over 'het goede doel'. Wij hebben dagelijks contact met het Consortium. Zij coördineren de reddingsoperaties en staan direct in contact met de getroffen boeren. Zij zorgen er ook voor dat de boeren het oorspronkelijk bedrag voor hun kazen krijgen, dat ze verdiend zouden hebben zonder aardbeving. Dat is een aanzienlijk ander bedrag dan de restwaardeprijs die ze nu voor een enorme hoeveelheid raspkaas of smeltkaas zouden krijgen. Er gaan berichten rond op blogs dat zij hun geld toch wel krijgen, dat er malafide opkopers zijn of dat banken wel garant staan. Dit zijn berichten die je vaak ziet rondom dit soort situaties. Door onze contacten met het Consortium weten we zeker dat het geld op de goede bestemming komt. Daarnaast stort het Consortium nog een extra euro op een speciaal fonds voor elke kilo verkochte kaas.
De economische schade is enorm. Het benefietconcert - met vele grote Italiaanse artiesten - dat dit weekend in Bologna plaatsvindt, zal in september nog een keer gehouden worden. Dat heeft ons ook aan het denken gezet. Of er ook écht een tweede Red De Kaas Event komt, is nu nog niet bekend. Wel proberen we iedereen die interesse heeft ook te bedienen.