vrijdag 15 maart 2013

Tutti Italia Denekamp 2013 - zondag 19 en maandag 20 mei 2013Italiaanse markt in het centrum van Denekamp

Het Nicolaaslein staat op Eerste en Tweede Pinksterdag volledig in het teken van Italië en al het heerlijks dat daarbij hoort.


Italiaanse sfeer
Op het Nicolaasplein wanen bezoekers zich tijdens Tutti Italia even in Italië. “Met Italiaanse gerechten, wijnen, mode, sieraden, horloges, motoren en auto’s. 
De horecaondernemers presenteren aangepaste menukaarten met Italiaanse gerechten, het plein staat vol met marktkramen en er is live muziek van twee bands. Voor de kinderen is er een speelparadijs én ze mogen meedoen aan de workshop pizza bakken. Het wordt helemaal Italiaans, oftewel Tutti Italia.”

Ducati’s en Ferrari’s
Het evenement geniet grote bekendheid onder de liefhebbers van Italiaanse motoren, want motorclubs uit het hele land reizen op eerste Pinksterdag af naar Tutti Italia. “Dat worden dus heel veel Ducati’s, Benelli’s en Moto Guzzi’s,” lacht Valletta.
Veel bekijks is er elk jaar voor de Italiaanse auto’s. Fiats, Lancia’s en Alfa Romeo’s, maar ook Ferrari’s en dit jaar zelfs een prijzige Lamborghini.

Muziek
Om de Italiaanse sfeer helemaal compleet te maken, is er muziek van twee bands. “Natuurlijk komen Le Due Sorelle optreden met hun Italiaanse repertoire. Heel speciaal is de komst van de band Tamorra. Hun volksmuziek geeft een bijzondere touch aan Tutti Italia en doet precies wat we voor ogen hebben: iedereen het gevoel van het heerlijke Italiaanse leven laten beleven,” besluit Valletta.

Gratis entree
Tutti Italia is te bezoeken van 12.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis. Ook is er voldoende parkeergelegenheid rond het Nicolaasplein te Denekamp, ook gratis.
Locatie: St. Nicolaasplein 1, 7591 MA Denekamp

Get Microsoft Silverlight