dinsdag 28 april 2015

Campionato della Pizza d’Olanda - WIE WORDT DE BESTE PIZZABAKKER VAN 2015?

De eerste Nederlandse pizzakampioen was vorig jaar Ciro Cuciniello van Mangiassai in Amsterdam. Hij versloeg tijdens het Italië Evenement onder anderen Francesco Miranda van Mangiancora (no. 2) en Paolo Giannotti van Il Pecorino (no. 3). Dit jaar organiseert Maestro Events de tweede editie van het Campionato Olandese della Pizza in samenwerking met Birra Peroni Nastro Azzurro.


Het kampioenschap wordt gesteund door de Associazione Pizzerie Italiane d’Olanda en is niet alleen een eerbetoon aan het Napolitaans erfgoed, maar ook bedoeld om de authentieke pizza onder de aandacht te brengen van Italië-liefhebbers: met verse ingrediënten uit de houtoven. De APFL zou namelijk graag zien dat meer ondernemers in de horeca durven te investeren in een klassieke houtoven in hun pizzeria of restaurant.


Ook tijdens het Nederlands kampioenschap in Haarzuilens zullen de pizzaioli (pizzabakkers) gaan werken met een Forno a Legna (houtoven). Het is niet alleen uit respect voor de traditie, maar ook om de originele wijze van bereiding meer onder het aandacht te brengen. Het gebruik van een houtoven maakt tegenwoordig het verschil, maar vroeger was het noodzaak. Immers, er waren vaak geen andere energiebronnen bij de hand dan het open houtvuur. Die hoge temperatuur bleek bij uitstek geschikt voor de bereiding van een pizza en zodoende werden ovens gebouwd die een temperatuur bereikten van meer dan 450 graden! Binnen 90 seconden werd het deeg krokant en bleef de verse garnering puur en op smaak.Bezoek de Campionato della Pizza 2015 tijdens het Italië Evenement. Ben je een gedreven Pizzaiolo en wil je graag jou kunsten laten zien? Schrijf u nu in voor de Campionato della Pizza 2015 en verras de deskundige jury en de bezoekers van het Italië Evenement op 29, 30 en 31 mei. De winnaar wacht een prachtig prijzenpakket!


Deze informatie wordt u aangeboden door:
Bezoek onze NIEUWE website!

Nog op zoek naar ITALIAANSE PRODUCTEN