dinsdag 22 december 2015

Authentieke Italiaanse Kerstpakketten: OP IS OP

Al onze kerstpakketten bestaan uit 100% Italiaanse producten en ingrediënten. 



Geef dit jaar met kerst Italië cadeau aan uw medewerkers, relaties, familie en vrienden. 

Een heerlijk Italiaans geschenk.

Op de valreep zijn er nog enkele pakketten beschikbaar: OP IS OP

Grazie e buon apetito!

Angelo Cammarata





Bezoek de WEBSHOP en plaats snel uw bestelling!




PANETTONE

In een aantal van onze kerstpakketten zit panettone. Voor Italianen is Kerstmis zonder panettone geen Kerstmis. Dit bijzondere kerstbrood, dat dankzij zijn luchtige structuur en zoete smaak eigenlijk meer weg heeft van cake, is heerlijk als kerstdessert met een glaasje spumante of bij het kerstontbijt, met een schuimige cappuccino.


ZOETE MOUSSERENDE WIJN

Dessertwijn is voor de liefhebber het ‘pareltje’ van de wijnkelder. Over het algemeen is een dessertwijn zoet en is verkrijgbaar in wit, rood en rosé. In deze zoete mousserende wijn zit 16.00% alcohol. Mousserende wijn wordt het niet vaak genoemd. In de volksmond is het bubbeltjes wijn of schuimwijn. Er zit koolzuurgas in de wijn vandaar dat ze het bubbeltjes wijn noemen. Een fles mousserende wijn moet rustig geopend worden anders verdwijnt de koolzuur snel uit de wijn.


NOUGAT

Torrone, anders genoemd nougat, is een Italiaans brouwsel gemaakt van honing, goed opgeklopt eiwit, vanille en noten. Hoewel het wordt gemaakt in heel Italië is de nougat uit Sicilië de lekkerste vanwege zijn bijzondere zoetheid en textuur. Genoeg plezier om te eten, maar toch zacht genoeg en gemakkelijk om op te kauwen (vooral voor jongeren). Het wordt op smaak gebracht met amandelen, pistache of andere noten. In ons goedkoopste PO pakket is het tevens gezoet met honing van oranje bloemen, dit snoep smelt praktisch in de mond.


PANDORO

Wie ooit met Natale (Kerst) of Capodanno (oudjaar), in Italia is geweest, weet dat pandoro niet weg te denken is als tradizione natalizia (kersttraditie). De zoete kerstcake komt oorspronkelijk uit Verona. Ook de mooie verpakking zorgt ervoor dat het in Italia een van de meest gegeven regali (geschenken) is tijdens de feestdagen. De unieke smaak is lastig te omschrijven, maar de goudgele cake houdt het midden tussen briochebrood en droge cake. Traditioneel wordt pandoro als nagerecht gegeten, maar het smaakt ook uitstekend bij een glaasje droge prosecco of zoete mousserende wijn zoals in onze pakketten, bij de koffie of thee of als tussendoortje! Onze pandoro heeft een gewicht van 750 gram en is houdbaar tot eind april 2015 maar wij denken dat als u de pandoro proeft deze het nieuwe jaar niet zal halen.


PASTA

In diverse kerstpakketten zitten verschillende soorten pasta’s. Pasta is een deegproduct, gemaakt uit harde granen, voornamelijk harde tarwe, die op allerlei manieren in allerlei vormen versneden kan worden. Het deeg kan eerst tot dunne plakken gerold worden en dan in stroken gesneden. Dit leidt tot de langwerpige spaghetti. Het kan ook geëxtraheerd worden (macaroni, fusilli en penne). Ook kunnen de plakjes tot vierkantjes gesneden worden en dan met een vulling erin met de hand tot raviolli of tortellini (taartjes) gerold worden. Er bestaan twee hoofdsoorten Italiaanse pasta, pasta secca of asciutta (gedroogde pasta, eventueel met ei bereid, pasta secca all’uova), en pasta fresca (verse pasta).

Pasta is onafhankelijk van elkaar in diverse culturen ontstaan en van daaruit over de hele wereld verspreid. Pasta werd waarschijnlijk het eerst gebruikt in China, waar het nog steeds veel wordt gegeten. Chinese en Aziatische pastasoorten worden echter vooral ‘noedels’ genoemd. Grieken en Romeinen

Veel bronnen claimen dat pasta in Italië geïntroduceerd werd door Marco Polo, die het meenam met zijn reizen uit Azië in 1292. Echter, de geschiedenis van macaroni gaat in Italië terug tot de Romeinen, die het beschouwden als “een geschenk van de Goden “. Er bestaat een legende dat pasta was uitgevonden door de Griekse god van het vuur, Hephaistos (Vulcanus bij de Romeinen), maar deze legende wordt nergens in de klassieke literatuur aangetroffen.

Maar het staat vast dat de Grieken en Romeinen pasta kenden. De Grieken kenden een soort brede platte pasta, ‘laganon’, die lijkt op het hedendaagse lasagna. Het grote verschil met lasagna is echter dat de Grieken de pasta niet kookten, maar de pasta roosterden of bakten in een oven, vergelijkbaar met de tegenwoordige pizza.

Apicius, een Romeinse schrijver uit de 1e eeuw, beschrijft een soort pasta met vulling, deze werden ‘lagana’ genoemd. Hoewel er geen recept bekend is, zijn er beschrijvingen bekend voor meer-lagige varianten en vullingen met vlees en vis. Deze pasta is dan ook vergelijkbaar met hedendaagse ravioli of tortellini.

Het wordt ook gespeculeerd dat de Etrusken ook een soort pasta kenden, maar hiervan is geen historisch bewijs.


WORSTJES

In heel Italië is deze worst (cotechino) die gemaakt wordt van resten varkensvlees en rauw zwoerd (varkensvel) populair. Cotechino is een vette worst van varkensvlees en zwoerd. De worst komt oorspronkelijk uit Modena en draagt het IGP-kenmerk. De worst werd vroeger meteen na het slachten gemaakt. Meestal werden de snippers gebruikt die niet geschikt waren voor de fijnere salami’s. Vlees en zwoerd wordt heel fijn gemalen en op smaak gebracht met zout, peper, paprika en rode wijn. Het deeg wordt in een brede varkensdarm gestopt en afgebonden tot stukken van 300-800 gram. De worsten worden enkele weken gedroogd of meteen rauw verkocht. Voor het gebruik worden ze 2 – 3 uur voorzichtig gegaard zodat ze niet kapot knappen. Vaak wordt er polenta (maisgriesmeel) bij geserveerd.

Brengers van rijkdom zijn voor het volgende jaar. De Italianen eten cotechino graag samen met linzen op oudejaarsavond of op nieuwjaardag. De traditie is dat als je een stukje cotechino met lenticchie (linzen) eet op de laatste avond van het jaar, je veel geluk zult hebben in het nieuwe jaar. De linzen symboliseren de rijkdom aan geld. Verse cotechino moet lang garen. De worst in onze pakketten is voorgekookt en vacuüm verpakt.

Aangeboden door:
Bezoek onze WEBSITE!