woensdag 4 april 2012

Een kruidige en sprankelende Italiaanse opera - bestel nu uw kaarten met korting!
Il turco in Italia

Vanaf vrijdag 6 april 2012 presenteert De Nederlandse Opera een komische opera van de Italiaanse componist Gioacchino Rossini.

De opera wordt alom beschouwd als een van de meesterwerken van Rossini en verhaalt over de dichter Prosdocimo die een libretto wil schrijven, gebaseerd op het echte leven, waarin hij vervolgens ingrijpt. Hij weeft een ingewikkeld net van intriges tussen een mysterieuze buitenlander, een wispelturige echtgenote, haar aanbidder, een ontsnapte haremdame, haar bewonderaar en een driftige echtgenoot. Hilarische situaties, met maskerades, ruzies en verzoeningen zijn door Rossini op zijn eigen, onnavolgbare wijze op dynamische muziek gezet. Behalve melodieus en humoristisch is Rossini’s muziek zeer emotioneel en door het element van spanning verveelt deze opera geen moment.

Il turco in Italia  speelt zich af tegen een hedendaags decor van een Italiaanse buitenwijk. Videokunstenaar Martin Eidenberger draagt eraan bij dat deze opera een visueel spektakel wordt. De jonge regisseur David Hermann zal samenwerken met de ervaren dirigent Carlo Rizzi. De rol van Donna Fiorilla wordt vertolkt door Olga Peretyatko die eerder dit seizoen te zien was in het succesvolle De nachtegaal en andere fabels.
De geestigheid en romantiek inherent aan de muziek belooft van Il turco in Italia één van de meest verrukkelijke operafeesten van het huidige seizoen te maken.


Voorstellingen
6  9*  11  15*  19  22*  24  26  29*  april 2012
aanvang 20.00/*13.30    
Er is één pauze.

Kaarten met 10% speciale korting 
(actiecode "italian entertainment"):

Kassa-bespreekbureau van Het Muziektheater Amsterdam
T 020 625 5455

Prijzen
van €15,- t/m €130,- p.p.
last minute studenten €15,- 

 

maandag 2 april 2012

Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2012 - 5 en 6 mei - TT-circuit Assen


50 jaar Giulia

Na drie jaar Zandvoort keert het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo terug naar Assen. Thema van editie 2012: 50 jaar Giulia. In 1962 zag deze sportieve gezinsauto het levenslicht en voor veel Alfisti is het de ultieme klassieker. We zorgen voor een uitgelezen collectie pracht-exemplaren, een parade, expositie en een tentoonstelling van miniatuur Giulia's. Uit Italië komt de Club Lampeggianet Blu met een aantal klassieke auto's van de Polizia en Carabinieri.

Alle informatie over toegang, deelname, prijzen en overige voorwaarden vind je op deze speciale Spettacolo website. Via de clubsite www.alfaclub.nl informeren wij je tijdig over last-minute programmawijzigingen en ander nieuws.
 
We gaan elk jaar graag de uitdaging aan een programma samen te stellen waarmee je als liefhebber van Alfa Romeo volledig aan je trekken komt. Vertrouwde onderdelen zoals de rijstijlcursussen en het registerprogramma ontbreken niet. Opnieuw dit jaar de Slalom, maar met meer ruimte voor het rappe bochtenwerk. Wie de sport- of rijstijlverbeteringsklasse te lang vindt duren kan terecht in de Gruppo Europa Extra of de nieuwe Gruppo Europa Crono terecht voor een paar pittige ronden.

Alle SCARB leden kunnen op vertoon van hun SCARB-pas rechtstreeks doorrijden naar de grote paddock waar alle auto's keurig geparkeerd kunnen worden in het voor hun type gereserveerde vak.

Het geheel wordt omlijst met een gezellige promenade voor de pitboxen. Je kunt als donateur genieten van een drankje op het terras voor of in de SCARB clubstand. De populaire Alfa Kid's Club ontbreekt natuurlijk niet.

Op zaterdagavond is er het traditionele SCARB clubdiner met vele vrijwilligers, buitenlandse gasten en bestuursleden.  Nog meer Italie op Italian Links And More.