donderdag 13 juni 2013

GEZOCHT: Italiaanse Lifestyle Exposanten voor Auto Moto d'Italia op 19 en 20 oktober 2013 - Autotron Rosmalen


In het weekend van 19 en 20 oktober staat het Autotron Rosmalen in het teken van Italië.  Italiaanse auto’s, motoren en volop Italiaanse lifestyle zullen het Autotron omtoveren tot een bijzonder sfeervolle beurslocatie. 
Iedere Italië liefhebber gaat hier zijn of haar hart ophalen! 

Deze 23e editie wordt na een lange traditie in de Expo Houten voortgezet in het Autotron Rosmalen. 402 Automotive neemt het stokje over van Martin de Vries Promotions die de beurs in 1991 voor het eerst organiseerde.

Auto Moto d’Italia laat werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto- en motor industrie zien. Als afsluiting van het ‘buitenseizoen’ haalt de nieuwe organisatie alles uit de kast. 
De vele standhouders en de deelnemende merkenclubs laten bezoekers van de beurs kennis maken met het allernieuwste én het meest zeldzame op Italiaans autogebied. Het feestje wordt omlijst met vele specialisten, die Italiaanse auto’s te koop aanbieden óf onderhouden en standhouders met onderdelen, automobilia en kunst. 
De beurs is dé ontmoetingsplaats voor alle liefhebbers met een passie voor Italië. Een uitgelezen kans om in contact te komen met uw doelgroep!
INSCHRIJFFORMULIER voor Italiaanse Lifestyle Exposanten:


Voor meer informatie in inschrijven kunt u contact opnemen met:
Tom Bey - +31(0)6-43887846 - tom@emigratiebeurs.nl 

Italian Entertainment And More
Ferrari rijden vanaf € 59,-


bungalows, holiday-homeswoensdag 12 juni 2013

Aandacht voor de Italian Coffee Handbags in het Personeelsmagazine van de medewerkers van Attero en VAR

Attero. Energiek met milieu.Attero verzorgt als betrouwbare partner van overheden en bedrijven een duurzame oplossing voor hun afvalstromen. Op een vijftiental locaties verwerken onze 820 gemotiveerde medewerkers het afval van bijna 40 procent van alle Nederlandse huishoudens; ofwel: ruim 6 miljoen mensen. Daarnaast verwerken wij bedrijfsafval. Het gaat in totaal jaarlijks om zo'n 3,4 miljoen ton afval. Wij richten ons op de terugwinning van herbruikbare grondstoffen en de omzetting van reststromen in duurzame energie en nuttige producten. Daarbij zoeken we voortdurend naar innovatieve oplossingen.
Het personeelsmagazine heeft aandacht besteed aan de 
Italian Coffe Handbags!


Attero Cirkel 3 2013


Attero Cirkel 4 2013

Italian Coffee Handbags and Lampsmaandag 10 juni 2013

Succes van Italie Evenement 2013 belooft veel goeds voor Italia a Zandvoort

Het grote Italiaanse Evenement van Nederland (en Benelux) , ‘Smaak & Stijl’ van Italië, ligt net achter ons. Werkelijk alle records zijn gebroken tijdens het evenement in Haarzuilens. Hiermee is bewezen dat Italië enorm leeft in Nederland.

De pijlen van Maestro Events worden vanaf nu gericht op het volgende Italiaanse ontmoetingspunt van deze zomer: Italia a Zandvoort.
Graag willen wij samen met u, als potentiële standhouder, dit succes zien te evenaren.


Meer informatie over Italia a ZandvoortMeer dan 40.000 bezoekers, deelnemen is interessant voor u

Italia a Zandvoort gaat knallen op die ene dag in juni! Het Italië Evenement had ruim 25.000 bezoekers in drie dagen, volgens de gegevens van de hoofdsponsor en initiator Fiat Groep Nederland, zijn er voor Italia a Zandvoort nu al meer dan 40.000 kaarten geplaatst... en de bestellingen blijven gewoon binnenkomen!

Meer details


Wat is er te doen voor de bezoekers

Italia a Zandvoort staat al jaren bekend als de grootste autoklassieker van Nederland. Centraal bij dit temperamentvolle festival staan de vele Italiaanse pronkstukken, van klassiek tot modern gepresenteerd. Bij Italia a Zandvoort zal iedereen zijn vingers aflikken bij het ervaren van deze Italiaanse weelde. Naast de 120 bijzondere Ferrari’s, Maserati’s, Lancia’s, Abarth’s, Fiat’s en Alfa Romeo's is er volop aandacht voor de Italiaanse keuken, mode en lifestyle.
Verder zal deze dag volledig in het teken staan met alles wat met Italië te maken heeft. Diverse spectaculaire demonstraties op het circuit worden afgewisseld met het nodige entertainment op de paddocks.

Italia a Zandvoort zal ook dit jaar het drukst bezochte Italiaanse automotive-event voor het hele gezin, de autofanaat en natuurlijk de ware Italië-liefhebber zijn. Voor het volledige dagprogramma klik op deze link.Waarom is Maestro Events aan de slag gegaan met dit nieuwe project ?


Het antwoord is heel simpel. Italia is letterlijk ons kloppend hart en ons specialisme. Niet voor niets hebben wij met onze bewezen filosofie en 10 jaar Smaak & Stijl, Italië zo weten te profileren tot wat het nu is.
Initiator Aris Spada, als geboren Italiaan houdt persoonlijk toezicht over de indeling en invulling van het lifestyle gedeelte. Daarom zijn wij van mening dat dit spectaculaire Italiaanse auto- en lifestyle-evenement niet zonder jullie kan plaatsvinden. Samen met uw enthousiasme en deelname kunnen we een onvergetelijke dag laten ontstaan voor de vele trouwe bezoekers die ieder jaar weer vol interesse het circuit, maar ook de Italië-beleving komen beleven en ervaren.
Verdere pakketinformatie en mogelijkheden vindt u hieronder. Wij hopen ook jullie als deelnemer te mogen begroeten op zondag 30 juni a.s. op het Circuit Park Zandvoort.

Schrijf nu in! We hebben nog maar 3 weken te gaan...

Meer details


Voor meer informatie neem contact op met Arturo Pizzuto arturo@maestro-events.nl of Aris Spada spada@maestro-events.nl

Ferrari rijden vanaf € 59,-

Vakantiehuizen Toscane


zondag 9 juni 2013

Moderne Italiaanse auto’s hoeven niet altijd snel te zijn!

Italiaanse auto's zijn net als Italiaans ijs: smaakvol, van een hoge kwaliteit en kleurrijk. Enkele topmerken in het sportieve segment van de autofanaat zijn Lamborghini, Ferrari en Maserati. Deze auto’s zijn niet alleen eye-catchers qua design. Een motor van deze luxe wagens hoor je ook al van verre aankomen. Naast het topsegment vind je ook sportieve auto’s van Italiaanse bodem in het midden segment: Alfa Romeo, Fiat, Lancia. Deze laatste drie auto’s verdienen een prijs, omdat zij verrassend uit de hoek komen en betaalbaar zijn voor de meeste mensen.

1             Alfa Romeo
Alfa Romeo heeft een rijke geschiedenis. In 2010 bestaat de autoproducent 100 jaar. De fabriek stopte tijdens de eerste wereldoorlog met het produceren van auto’s en stapte over naar vliegtuigmoteren en munitie. De nieuwe aanwinst welke nog op de tekentafel van Alfa Romeo ligt is Gloria. Alfa Romeo met een lengte van 4,7 meter en hoogte van 1,3 meter. Deze auto kreeg voor aandacht op de autosalon van Genève en Alfa Romeo verdient daarom een eerste plaats in de ranking.


(Alfa Romeo Gloria, BRON

2             Fiat
In 1899 bracht Fiat zijn eerste auto op de markt vanuit Turijn. Bij de Italia a Zandvoort, die plaatsvindt op 30 juni 2013, kun je voor het eerst kennismaken van de Fiat 500L Trekking. Dit model kan tegen een stootje en bezit bumpers met beschermkappen en de flanken zijn voorzien van stootstrips. Standaard wordt de auto geleverd met mud en snow banden. Na deze premiere mag je ook de Fiat Panda Bigfoot niet missen. Wanneer je dit model in levende lijfe aanschouwt zul jij je heel klein voelen. Dit model werd in gebruik genomen voor een commercial. Fiat krijgt een tweede plaats in dit klassement voor creativiteit.


(Fiat Panda Bigfoot, BRON)

3             Lancia

Vincenzo Lancia was pas 25 toen hij in 1906 samen met een vriend Lancia opstarte. Dat het merk in ontwikkeling is, blijkt wel uit de introductie van de Lancia Delta MoMoDesign. Deze rolt deze week van de band. De gepimpte uitvoering van de Lancia heeft aangepaste bumpers en dorpelverbreders. Stijlelementen, zoals donkere koplampen en een zwarte achterklep in hoogglans zijn toegevoegd. De auto heeft een dubbele chromen uitlaat en bezit matzwarte elementen. In de ranking staat Lancia op 3, want de succesvolle doorontwikkeling van deze auto is een applaus waard.

Che Festa, grazie Amici! Het was een geweldig zomerfeest! Italie Evenement 2013 met ruim 25.000 bezoekers!

Het tiende Italië Evenement was een evenement van 220 exposanten, koks, artiesten, schrijvers en modeontwerpers, maar ook een evenement met ruim 25.000 bezoekers! Daarmee kijken wij terug op een fantastisch jubileumfeest, waarbij diverse records werden gebroken! Zeg nou zelf: Was het niet geweldig om bij de poorten van Kasteel de Haar Italië binnen te stappen en te genieten van de vele smaken en stijlen van dit bijzondere land?! Of zoals sommige bezoekers zeiden: “Hier begint mijn zomervakantie, hier ben ik thuis!”


Het Italië Evenement is uitgegroeid tot het ontmoetingspunt voor Italië-liefhebbers in Nederland. En nu met het Italië Evenement de Nederlandse zomer echt begonnen is, kijken wij met u graag nog even terug op drie unieke dagen in Haarzuilens, in woord en beeld.


Zo begon het ‘Italiaanste’ feest van het jaar met een Italiaanse jukebox vanaf de Dom en rond Kasteel de Haar met een indrukwekkende processie en Maria-viering. Hoog bezoek (gedeputeerden en ambassadeur) was er ook voor de presentatie van de Stichting Romeinse Limes Nederland en de uitreiking van de Mondo Italia Award 2013 aan sterrenkundige Raffaella Morganti. Verder viel er van alles te beleven op de terrassen en nieuwe pleinen; Piazza dell’Aperitivo en La Sagra. En dan hebben we nog niet genoemd: de populaire waterballen in de kasteelgracht, dj Funky 500, de kleurrijke papegaaien van Salvatore, de vele kookworkshops en proeverijen, eccetera. En heeft u trouwens de foto’s van Pisa teruggezien op ons site?

Voor de foto van Pisa en het evenement: klik HIER.

Vergeet ook niet alle muzikanten, zoals Massimo Bizzo, Tamorra, Spaccailsilenzio, Davide la Cara, Angelo Indaco en Alessandro van Crecchio’s Voices, die niet alleen aan het zingen waren en met u en ons hun Italiaanse passie voor het goede leven deelden. Zij voelden zich meer dan thuis op Kasteel de Haar en dat was te merken…


Daarom: namens de voltallige brigade van Maestro Events en Kasteel de Haar dank voor het prachtige jubileumfeest, een heerlijke zomer gewenst en graag tot ziens op 23, 24 en 25 mei 2014 wanneer we de 250.000ste bezoeker hopen te ontvangen.


Aris Spada, directeur Maestro Events


Uit chemische analyses van amforen en een wijnpers blijkt dat de Etrusken wijn uitvoerden vanuit Italië naar Zuid-Frankrijk.

Franse wijnbouw heeft Italiaanse wortels


Uit chemische analyses van amforen en een wijnpers blijkt dat de Etrusken wijn uitvoerden vanuit Italië naar Zuid-Frankrijk. Vervolgens is de lokale bevolking daar zelf wijn gaan verbouwen en daarna heeft die praktijk zich verspreid over Frankrijk, en uiteindelijk hebben de Franse wijnrassen heel de wereld veroverd.

De oudste voorbeelden van het maken van wijn komen uit de streek die we nu kennen als Georgië, Armenië en Iran. De wilde voorvader van de wijndruif is waarschijnlijk ook afkomstig uit Georgië en de eerste wijn zou daar al rond 6.000 v.C. gemaakt zijn.
Van daaruit heeft de wijnbouw zich dan langzaam verspreid naar het westen over Europa, maar hoe dat juist gebeurd is, is niet erg duidelijk, omdat wijn weinig chemische kentekens achterlaat die archeologen met zekerheid kunnen toeschrijven aan wijn en niet aan andere landbouwproducten.
Een Amerikaanse team onder leiding van Patrick McGovern van het University of Pennsylvania Museum heeft nu een deeltje van de puzzel opgelost. Het team concentreerde zich op Lattara, een kuststadje bij de stad Lattes ten zuiden van Montpellier.
In Lattara werden Etruskische amforen ingevoerd tot in de periode rond 525-475 v.C. De Etrusken waren een volk dat in het huidige Italië leefde, in het huidige Toscane, en het is bekend dat ze aan wijnbouw deden. Waarschijnlijk leerden ze dat van de Feniciërs, want ze gebruikten amforen met dezelfde vorm. De amforen, met hun kenmerkende lange vorm en handvaten, werden echter ook gebruikt om olie en ook vaste stoffen te vervoeren en tot nu toe was het niet duidelijk wat erin had gezeten.

Gaschromatografie/massaspectrometrie

McGovern en zijn team hebben nu een aantal amforen uit Lattara, zowel Etruskische als latere inheemse, onderzocht met een techniek die gaschromatografie/massaspectrometrie heet en die een lijst geeft van de moleculen die in het aardewerk van de amforen zit.
Daaruit bleek dat er wel degelijk wijn in had gezeten, en ook dat de wijn kruiden en hars bevat moet hebben. De hars, zoals in de Griekse retsina, werd waarschijnlijk toegevoegd om de houdbaarheid te bevorderen van wijn die getransporteerd werd.
Ze onderzochten ook een platform waarop waarschijnlijk wijn gemaakt werd, en ook dat bleek sporen van wijn te vertonen."Het is ongebruikelijk om een wijnpers uit een vroege periode te vinden in een ommuurde stad als deze", zei doctor McGovern aan de BBC. "Het chemische bewijs vinden voor de pers, dat was een verrassing."
De pers dateert uit 425-400 v.C. en dat sluit aan bij een patroon dat ook elders gezien wordt: wijn wordt eerst ingevoerd van elders, en de lokale bevolking probeert na een tijd zelf druiven te kweken en een eigen, lokale wijnindustrie op te zetten. De wijnpers en de inheemse amforen met sporen van wijn zijn het oudste archeologische bewijs voor wijnbouw in Frankrijk.

Verder verspreid

"Van hieruit heeft de wijnbouw zich verspreid langs de Rhône, de gedomesticeerde wijnplant wordt verplant en kruist zich met wilde druiven en allerlei soorten van interessante gekweekte variëteiten ontwikkelen zich, -dat zijn de soorten die zich nu verspreid hebben over de hele wereld", zei McGovern. 
"De meeste wijn die vandaag gemaakt wordt, komt van Franse kweekvariëteiten, die uiteindelijk afstammen van de variëteit uit het Midden-Oosten via de Etrusken. Er blijven nog veel blinde vlekken in te vullen, maar ik vind dit erg opwindend."
De methode die in de studie gebruikt is, heeft de grenzen verlegd van wat men chemisch aan bewijzen kan verzamelen van archeologische overblijfselen zoals die in Lattara.
Regis Gougeon van het Institut de la Vigne et du Vin van de Université de Bourgogne noemde de studie "zonder twijfel een goed voorbeeld van hoe technologie en methodologie de wetenschap kunnen leiden". 
"Het was al geweten, meer bepaald dankzij het werk van Patrick McGovern, dat de wijnbouw waarschijnlijk rond 3.000 v.C. van het Midden-Oosten naar het Middellandse Zeegebied gekomen is", zei Gougeon. "Deze Etruskische hypothese is nieuw en werpt een interessant licht op de mogelijke inbreng van deze hoog ontwikkelde en op kunst gerichte beschaving."

Amforen

Het team van McGovern onderzocht zowel Etruskische amforen (boven) als inheemse (onder). (Foto's en tekeningen: B.P.L. in PNAS)
AP