dinsdag 27 januari 2015

Met de (allergenen) menukaart webApp voor Italiaanse restaurants altijd en overal je menukaart up-to-date, online en geprint.

Het Haagse IT-bedrijf Surlinio heeft een ‘allergenen menu-app‘ gemaakt voor horecazaken.

Ondersteunt diverse kaartsoorten en alle 14 verplichte allergenen

Met de app kunnen (Italiaanse) restaurants hun menukaart laten zien en snel aanpassen als er iets verandert. Bijzonder aan de app is dat ook alle wettelijk verplichte allergenen worden vermeld. Allergenen, oftwel bestanddelen van een gerecht waar een consument allergisch voor kan zijn, moeten sinds kort wettelijk vermeld worden bij horecabedrijven. Als deze uit Europese wet niet wordt nageleefd, riskeert een ondernemer een boete van minimaal 525 euro.

“De overheid legt weer veel werk neer bij ondernemers die hun hoofd bij hele andere dingen moeten hebben”, zegt de app-ontwikkelaar Bas Broekarts. “Veel van onze bestaande relaties vroegen ons dan ook om een online oplossing, dus dan bouwen wij die.” Gasten kunnen hun persoonlijke menukaart bepalen met het allergenen menu.


Gerechten
Met de menukaart webapp kunt u een onbeperkt aantal gerechten beheren, met tot 3 verschillende omschrijvingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan omschrijvingen in andere talen. Daarnaast kunt u natuurlijk prijs, categorie, kaartsoort, allergenen, vegetarisch, etc. per gerecht beheren.

Seizoensgerechten kunt met 1 klik inactief maken, en tijdens het seizoen op dezelfde manier weer 'terug toveren'.


Kaartsoorten
Als u ook voor de lunch geopend bent, heeft u waarschijnlijk al twee kaartsoorten, de lunch- en de dinerkaart. Komen er bij u veel expats of toeristen, dan heeft u ook een Engelse of Duitse kaart.


De menukaart webapp staat een onbeperkt aantal kaarten toe, waarvan u de naam zelf kunt bepalen.Allergenen
Per 13 December 2014 moeten horecagelegenheden informatie verstrekken aan gasten over de aanwezigheid van allergenen. In de praktijk betekent dit dat de 14 allergene stoffen vermeld moeten worden wanneer ze gebruikt zijn bij de bereiding van voedingsmiddelen.


De menukaart webapp ondersteunt alle 14 allergenen.

Bezoek de Menukaart Webapp Website voor meer informatie.

Of bel direct: 070-4161756


Dit artikel wordt u mede aangeboden door:
Bezoek de website van Italian Entertainment And More.

Surlinio Website

maandag 26 januari 2015

Italië is weer in Nederland! Het Italië Evenement Smaak en Stijl 2015.

Italië is weer in Nederland, of beter gezegd, het aftellen is begonnen! Het lijkt zover weg, maar over 4 maanden is het weer zover, dan is Italië echt terug in Nederland, in ieder geval voor een weekend.


Op 29, 30 en 31 mei worden de tuinen en park van kasteel de Haar weer omgetoverd tot Italiaans grondgebied. Het grootste Italiaans evenement van Nederland en de Benelux. Voor de 12e keer weer een spektakel met vele workshops, modeshows, optredens, gezellige terrassen. Maar ook weer het ontmoetingspunt voor de liefhebbers van La Dolce Vita.

Dat het een belangrijk moment van het jaar is, getuigt niet alleen de deelname van de vele hoofdsponsors die al jaren het evenement ondersteunen, dit jaar zelfs een nieuwe, maar ook van de oh zo belangrijke kleinere bedrijven die juist in gesprek willen komen met Italiëliefhebbers.

Ook dit jaar zijn er weer vele nieuwe activiteiten: la Mamma Gelato van het Jaar, La Grande Festa, la Piazza degli Sposi, maar ook een unieke kans: varen met echte Venetiaanse Gondels in de grachten van het kasteel. Wat een uniek fotomoment! Voor het eerst in de geschiedenis van de Haar! Kortom. Noteer de datum in uw agenda zodat wij, u en de vele Amici elkaar gaan ontmoeten bij het “Italiaanste” evenement van het jaar.Ook dit zal Italian Entertainment wederom een bijdrage gaan leveren!

Bezoek onze website.