vrijdag 10 januari 2014

Le Marche - Ongekend Mooi - Auteur Evert de Rooij - Giro-zesdaagse met Steven Rooks - Festa dei Ceri - 1000 Miglia en Giro d'Italia - 14-19 mei 2014

Op 14 januari 2014 om 15:30 presenteren we op de Vakantiebeurs onze Giroclinic met Steven Rooks alsmede de Reisgids "Le Marche ongekend mooi". 

Steven Rooks zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.  

De boekbeschrijving treft je aan in dit artikel.


De Giro Clinic heeft dit jaar wel een heel bijzonder programma en ook uitermate geschikt voor niet fietsers. 

5 dagen waarin in en rondom Ca'Palazzo en Cagli / Pergola  van alles te doen is. 

Op woensdag rijden we naar de Festa dei Ceri in Gubbio. 
Op donderdag naar de kust waar we de Mille Miglia voorbij zien komen. 
Op zaterdag is er een tocht naar Girofinish op de Carpegna en op zondag vallen we na een fietstocht midden in de Dag van het Italiaanse lied in Cagli. 
In Italiaanse zangsferen kan dan de clinic worden afgesloten.

Voor niet fietsende reisgenoten is er gelegenheid om in een (volg)bus de feestelijkheden mee te maken en zelfs voor enkelen om in een Oldtimer de passage van de Mille Miglia te gaan bezoeken.

Ook is er op zaterdag in Cagli nog een internationaal pijprokers festival. 

Het kan dus niet op.


De 5 dagen hebben een prijs van €599,- In Hotel in Cagli en €645,- VIP met Steven op CaPalazzo. obv 2pp per kamer en full F&B incl. huiswijnen. 

We geven op de vakantiebeurs (Hal 9 stand Away Group.) de eerste 20 aanmelders €100,- korting.


Programma 14-19 mei 2014 - Giro-zesdaagse met Steven Rooks - Festa dei Ceri, 1000 Miglia en Giro d'Italia.

Net als de editie van 2012 bieden we weer een volledig verzorgde fietsclinic. Vanwege het culinaire programma en de mogelijkheid met de volgbus mee te rijden en of onderweg elkaar te ontmoeten, is het ook voor niet fietsende partners zeker ook een bijzondere vakantieweek.

Met zaterdag de Giro d'Italia met een doorkomst en de finish op de Carpegna, de trainingberg van Marco Pantani. Dat wordt een waar Italiaans wielerspektakel dat je niet mag missen.

Voor meer info bezoek de website.Van 1-4 november 2013  maakte Chef en wielerkok Ben van Beurten een tour Culinair in Le Marche samen met Slowfoodie Martin Woestenburg. 

Italian Entertainment And More

donderdag 9 januari 2014

Festivals, evenementen en concerten in Rome

Zoals iedereen wel weet is Rome een stad vol cultuur. Jaarlijks huren vele toeristen een vakantiewoning in Rome voor het bezichtigen van vele prachtige historische bezienswaardigheden. Maar Rome heeft zoveel meer te bieden dan alleen historie. De stad biedt namelijk ook verschillende festivals, concerten en evenementen die jaarlijks rond dezelfde tijd terugkomen. Hieronder een aantal interessante:
Roma Jazz Festival

Het Roma Jazz festival wordt al sinds 1976 georganiseerd en wordt beschouwd als één van de belangrijkste evenementen in Rome. Meestal wordt het festival gehouden in Parco dellaMusica auditorium. Het festival vindt plaats tussen oktober en november. Prijzen van kaartjes variëren van 17,- tot 54,-. Enkele bekende artiesten die hier hebben opgetreden zijn: Sarah Vaughan, The Manhattan Transfer, Norah Jones, Miles Davis,B.B. King, John McLaughlin, Fats Domino, Dizzy Gillespie en Bob Dylan
Eurochocolade Festival

Het Eurochocolade festival, wat vanaf 1993 jaarlijks in Rome wordt gehouden, wordt beschouwd als het grootste chocolade festival van Europa. Het festival vindt plaats bij de Perufia heuvel, ongeveer 160 km ten Noorden van Rome
Zowel inwoners als toeristen zijn welkom op dit gratis festival wat negen dagen duurt. Het festival vindt meestal half oktober plaats. Gedurende het festival zijn veel piazza’s voorzien van kraampjes waar verschillende soorten chocolade te koop zijn.
Roma Europa Festival

Het Roma Europa festival wordt jaarlijks gevierd van oktober tot november. Meestal wordt het festival gehouden in het Auditorium Conciliazione, Teatro Palladium en in het Auditorium Parco dellaMusica. Grote kunstenaars, acteurs, schrijvers en artiesten van over de gehele wereld komen tijdens dit festival bij elkaar in Rome, waar zij elkaar en het publiek laten kennismaken met hun kunsten.
Het Internationale fotografie festival

Het international fotografie festival in Rome, ook wel bekend als Fotografia, duurt een maand lang en wordt elk jaar gehouden. Tijdens de exposities zijn er ongeveer 2000 foto’s van 180 verschillende fotografen van over de hele wereld. Meestal vindt het festival plaats in Museo d’arte contemporanea Roma.
Nieuwsgierig geworden en op zoek naar een vakantiehuis Rome? 
Kijk dan eens bij Vakantiewoning.org, waar men een talrijk aanbod vakantiewoningen Rome kan vinden.

woensdag 8 januari 2014

Actueel Italiaans Entertainment nieuws kun je online volgen via onze SCOOP pagina!

ACTUEEL ITALIAANS ENTERTAINMENT NIEUWS


Italian Music, Acts, Artists, Food and Beverage, Facilities etc. for your event. Book your Italian Live Music, Acts and F and B Concepts via www.italianentertainment.nl

dinsdag 7 januari 2014

Cucina Excellent - Catering op Italiaanse wijze.

Iedereen heeft wel eens iets te vieren!

U heeft een verjaardag, bedrijfsfeest, bruiloft of jubileum in het verschiet. Laat ons al uw culinaire zorgen uit handen nemen en beleef een onvergetelijk festijn.


Cucina Excellent is voor velen een culinair begrip!

Mario kreeg landelijke bekendheid als televisiekok in programma Business Class van Harry Mens. 
Ook verzorgde hij al culinaire hoogstandjes voor de Koninklijke familie, FC Barcelona, Pavarotti, de tennis wereldtop en diverse andere binnen- en buitenlandse beroemdheden.


Wij verzorgen uw culinaire wensen.

Onze koks bereiden de gerechten graag "in het zicht" waarna het door onze enthousiaste bediening wordt geserveerd.
Natuurlijk met pure tongstrelende ingrediënten. 
U zult genieten van de verrassende smaken en de verleidelijke gerechten. 
Allemaal met evenveel liefde bereid.


Uw culinaire specialist voor het verzorgen van:

Verjaardagen, Recepties, Evenementen, Personeelsfeesten, Bruiloften, Bedrijfsopeningen, Begrafenissen, Lunch en diners, Kookworkshops, Demo koken, LifeCooking, Productpresentatie e.d.


Bedrijven en organisaties:

Catering voor uw bedrijf, evenement of vereniging.

Van het verzorgen van aparte borrelhapjes tot de meest luxe gerechten en buffetten. 
Wij zijn van alle markten thuis. 
Wij stemmen af op Uw wensen en zorgen ervoor dat U met veel plezier er op terug kunt kijken.

Bedrijfscatering, beurscatering, partycatering, buffetcatering, walking diner, borrelcatering, live cooking e.d.


Raadpleeg de complete informatie.

WWW.ITALIANENTERTAINMENT.NL