donderdag 26 mei 2011
Buffelmozzarella Basics
Buffelmozzarella Basics: Hoe Koeien zijn betrokken en andere verrassende feiten.
Mmm ... Mozzarella di Bufala!
Het is moeilijk om niet verliefd te worden op buffelmozzarella, die zachte, delicate kaas van Zuid-Italië (de beste is gemaakt in Campania, de regio van Napels).
Maar zelfs als je een fan bent, weet jij de basisbeginselen van de Italiaanse Mozzarella di Bufala?
Hier, zes verrassende feiten.
1. Buffelmozzarella melk is niet van koeien ...
We weten allemaal dat Buffalo Wings niet echt uit Buffalo zijn. (Toch?).
Buffelmozzarella, is echter een beetje meer trouw aan zijn naam.
De echte buffelmozzarella wordt gemaakt van - je hebt het door - de melk van waterbuffels.
2. ... behalve wanneer
Zijn deze Italiaanse koeien de bron van je "buffalo" mozzarella?
Soms hoor je ook de term "buffelmozzarella" wordt toegepast op kaas gemaakt van koemelk.
Technisch is dat onjuist. (Dat soort kaas wordt genoemd Fior di Latte.)
Toch is de Italiaanse wet die aangeeft wat buffelmozzarella is en wat niet, een beetje tegenstrijdig, dus zelfs veel kaas, verkocht als Mozzarella di Bufala, die in Italië is gemaakt zijn veelal van koemelk!
3. Buffelmozzarella was vroeger niet zo duur
Vandaag de dag is Mozzarella di Bufala een beetje een foodies delicatesse, vooral de echte mozzarella's.
Net als zo veel andere Italiaanse levensmiddelen zijn ze begonnen als een delicatesse ... van de armen!
Semi-wilde buffels werden gebruikt om te zwerven door de moerassen in Midden-en Zuid-Italië, en het waren de ver-van-rijke Italianen die er woonden, die deze buffelmelk verkregen en behandelen om er mozzarella van te maken.
4. Er is een reden voor dat water welke in mozzarella zit
Als je ooit Mozzarella di Bufala hebt gekocht, weet je dat het niet is verpakt zoals andere kazen.
Of het nu in Italië of thuis, het gaat in een container (een plastic kuip of zak) gevuld met iets waterig.
Dat is de wei.
Het is van cruciaal belang omdat de mozzarella vochtig gehouden moet worden, en het maakt niet uit wat je doet, gooi nooit het vocht weg maar doe de mozarella terug in de verpakking en bewaar deze in de koelkast!
Elke Italiaanse moeder die wij kennen zal achter je aan komen met een zware houten lepel als je dit niet doet!
En dat is geen goede zaak.
5. Als je eenmaal hebt gekocht je buffelmozzarella, eet het A.S.A.P.
Zodra buffelmozzarella wordt blootgesteld aan de lucht (wanneer je de verpakking opent), begint de smaak onmiddellijk af te breken.
Echte kenners kunnen zelfs het verschil aangeven tussen mozzarella die van gisteravond was en die van vanochtend!
6. Je moet een pizza echt niet te maken met de beste buffelmozzarella
Top-kwaliteit Mozzarella di Bufala mag nooit worden gebruikt voor het koken: de delicate smaak en textuur zullen worden overstemd, of geruïneerd, door de andere ingrediënten.
Gebruik in plaats daarvan een goedkopere soort, of zelfs een zacht smeltende kaas zoals Fontina.
Eet de Mozzarella di Bufala zo naturle mogelijk.
Wij beloven het je, de smaak is de moeite waard.
Thanks to The Walk Of Italy Blog
Een lekkere Panino con Mozzarella di Bufala is te verkijgen op het terras van Casa Di Bella in Den Haag!
Op bestelling ook verkrijgbaar via Good Things From Italy.
Nog meer Italiaanse Kaas!
Een Italiaanse Kaasproeverij tijdens uw bijeenkomst?
woensdag 25 mei 2011
Frisse Italiaanse Zomercocktails bij Latizia.nl - CANELLA
Frisse Italiaanse Zomercocktails bij Latizia.nl
OUD-BEIJERLAND - Sinds dit jaar is de frisse Italiaanse zomercocktail lijn ook verkrijgbaar bij de Italiaanse webshop www.latizia.nl. De Canella lijn kenmerkt zicht door de fris- en fruitigheid van de dranken. LaTizia.nl geeft u nu eenmalig de kans om voordelig kennis te maken met een van de drie varianten van Canella.
Canella Rossini
De Rossini is een klassieke Italiaanse wijn cocktail. Hij is ontstaan in de jaren `60 uit een mix van fijne Italiaanse mousserende pinot wijn en het sap en de pulp van geplette aardbeien. Een verrassende aperitief door haar unieke, verse aardbeien geur en zachtheid van smaak, in evenwicht gehouden door een ideale zuurgraad op het einde. Het alcoholpercentage is 5%.
Canella Bellini
De Bellini cocktail bestaat uit twee delen, Prosecco en een deel Perzik sap en een paar druppels sap van wilde frambozen. Het is een klassiek recept uitgevonden in 1948 door Giuseppe Cipriani, destijds de hoofdbarkeeper van de wereldberoemde Harry`s Bar in Venetië. Het deet hem denken aan de geschilderde zonsondergang op het schilderij van de 15e eeuwse schilder Giovanni Bellini.
Canella Mimosa
Tenslotte is de Arancia Rossa Mimosa een cocktail gemaakt van Pinot Frizzante wijn en het sap en pulp van Siciliaanse bloedsinaasappelen. De beste sinaasappelen zijn gebruikt om de beste combinatie van smaken, geuren en kleuren te bereiken: de donker getinte Moro, de lekkere Tarocco en de zachte Sanguinello. De Canella Mimosa is licht, fruitig, fris en smaakvol. Het alcoholpercentage is 5%.
Speciale introductieprijs
LaTizia heeft speciaal voor u een scherpe introductieprijs. Voor slechts € 57,50 ontvangt u een doos Canella Rossini, Bellini of Mimosa. Normaal kost een doos Canella €77,70. U bespaart maar liefst € 20,-!!!
Klik hier om een doos van deze heerlijke wijncocktails te bestellen.
Bezorgen is mogelijk. Er wordt dan wel € 7,50 extra berekend.
Bezorgen of ophalen in Oud-Beijerland is ook mogelijk. Hier worden geen kosten voor berekend.
Ook de Italian Coffee Handbags zijn verkrijgbaar bij Latizia!
dinsdag 24 mei 2011
BOMBARDINO. HET populairste Italiaanse drankje gedurende de wintermaanden in de skigebieden!
Nieuw uit Italie: BOMBARDINO
Een likeur op basis van melk, eierdooier en grappa.
Probeer hem warm met slagroom erop !
Ook lekker op roomijs....
Bombardino is een populaire drank in Italië tijdens de winter, met name in de skigebieden.
Zodra de sneeuw in Italië er eindelijk is, markeert deze de definitieve komst van de winter en het ski-seizoen.
Als je zelf op de hellingen van de ski-resorts van Italië bevindt, of gaat winkelen op de kerstmarkten van Bolzano in Alto Adige, en je bent op zoek naar iets om je op te warmen na een dag buiten in de kou dan is de Bombardino HET meest geschikte drankje!
Te verkrijgen bij GOOD THINGS FROM ITALY
Bezoek ook onze winkel Casa Di Bella op het Abeelplein te Den Haag
Nog meer Italie vindt u op Italian Links And More
Italiaanse Passie & Sfeer tijdens uw evenement!
En wat te denken van onze Italiaans Koffie Handtassen?
maandag 23 mei 2011
Finale Miss Italia Olanda 2011 tijdens het Smaak & Stijl Italie Evenement
Miss Italia Olanda 2011 is Italiaanser dan ooit!
De halve finale en finale zullen namelijk 28 & 29 mei plaatsvinden tijdens het Smaak en Stijl van Italië-evenement, bij Kasteel De Haar.
De kandidates, allemaal van Nederlands-Italiaanse afkomst, strijden voor de kroon van Miss Italia Olanda.
Daarbij zal de winnares, naast het winnen van een uitgebreid prijzenpakket, Nederland vertegenwoordigen bij de verkiezing van Miss Italia nel Mondo in juni 2011, live uitgezonden op RAI UNO en RAI International.
Wil je bij dit prachtige event aanwezig zijn?
Kaarten kunnen besteld worden door een mail te sturen naar:
miss-italia-olanda@live.nl
Betaling kan door een overboeking op girorekening 5817576 t.n.v. Susanna Panizza Productions onder vermelding van Finale Miss Italia Olanda 2011.
Betaling dient uiterlijk 27 mei 2011 binnen te zijn!
De kaarten kosten Euro 15,- per stuk.
Gaarne aangeven of het tickets voor de zaterdag of zondag zijn!
Tickets zijn geldig voor de Finales van Miss Italia Olanda 2011 alsook de gehele beurs van http://www.italieevenement.nl/
Daarnaast zal er tijdens de finale een vakantie voor 1 week op Sardinië worden uitgeloot onder degenen die de kaarten via ons besteld hebben bij http://www.hotelledune.it/
Tanti Saluti,
Susanna Panizza / Sandro Adamo
Agenti Miss Italia Olanda
miss-italia-olanda@live.nl
http://www.facebook.com/pages/Miss-Italia-Olanda/172041622844482
http://www.missitalia.hyves.nl/
http://www.missitaliachannel.tv/mondo.aspx
Tel: +31 (0)6-50852683
De Miss Italia Olanda dames zijn ook inzetbaar tijdens uw evenement of bijeenkomst!
Abonneren op:
Posts (Atom)