zondag 18 september 2011

Debuut album La Ballata Dei Piedi Volanti van Fulvia di Domenico



Fulvia di Domenico werd geboren in Rome, Italië.
Nog voor haar eerste verjaardag volgde ze haar vader, destijds werkzaam in Libië, om vervolgens haar jeugd als ‘wereldreiziger’ door te brengen.
Ze leefde met haar familie in Libië, Kameroen, Algerije en Parijs voordat ze op haar dertiende terugkeerde naar Rome.
Haar muzikale ‘carrière’ begon op haar zesde in de jungle van Kameroen, waar ze samen met haar broer Giovanni duetten uit Verdi’s ‘Rigoletto’ zong.
Gevormd door zowel haar Italiaanse roots als door de verschillende culturen en talen waarin Fulvia opgroeide beschouwt ze zich niet alleen als een Romeinse in de vreemde, maar als een echte wereldburger.
Ze studeerde talen en literatuur aan de universiteit van Rome en Granada.
Daarnaast bleef ze haar passie voor zingen verder ontwikkelen en studeerde ze jazz bij de bekende Italiaanse jazz-zangeres Maria Pia de Vito.
In 2002 werd ze toegelaten tot de afdeling Jazz and World Music van het Rotterdams Conservatorium, waar ze in 2006 afstudeerde. 

Al tijdens het conservatorium nam haar carrière een internationale vlucht met Nederland, België, Duitsland, Italië en Brazilië als belangrijkste werkterreinen. 
Met deze achtergrond is haar muziek een prachtige mix geworden van kleuren, smaken, talen en ritmes.
In 2003 richtte Fulvia Di Domenico samen met percussionist Matthias Haffner en gitarist Marijn van der Linden de band FULVIA op.
Sinds die tijd werkte deze harde kern samen in diverse bezettingen en met verschillende instrumentalisten waarmee ze hun passie voor Braziliaanse muziek deelden.
Op die manier heeft de band uiteindelijk een heel eigen sound weten te vinden.
De band speelt een eclectisch repertoire bestaande uit fris gearrangeerde en altijd dansbare Samba’s, Italiaanse en Franse Chansons en eigen “werelds” werk, beïnvloed door jazz en met een flinke scheut Dolce Vita.


Het debuut album La Ballata Dei Piedi Volanti (de ballade van de vliegende voeten) is het resultaat van deze samenwerking.
Het bevat een mix van eigen composities van de bandleden en arrangementen van Italiaanse en Franse liederen uit de jaren 60 en 70.
De songs met teksten in het Italiaans, Portugees, Frans en Engels zijn allemaal gehuld in een jasje van Braziliaanse grooves zoals Baião, Samba en Bossa Nova en versiert met jazzy improvisaties.
Op deze manier ontstaat een prachtige eigen stijl die men het beste kan omschrijven met ‘Italian Bossa Jazz’ – Brazilian beats with a twist of jazz and dolce vita.

De CD werd op 5 mei 2011 door een schitterend live concert op het Rotterdamse ‘Grounds’-podium gepresenteerd en is bij het Nederlandse label ‘Distriburtionlabel’ uitgebracht.
De plaat werd  in juli 2010 opgenomen en gemixt door Sven Lens in het ‘As Loud As Studio’, Nijmegen.
De mastering staat op naam van Darius van Hefteren, ‘Amsterdam Mastering Studio’. 
De titelsong van het album is een compositie van de pianist Giovanni Di Domenico, Fulvia’s broer die ook als gastsolist op de CD vertegenwoordigd is. 



Liner notes by Lilian Vieira:

Music is feeling, but you can't always explain feelings... fortunately!
The first time I heard Fulvia's voice she was singing an old beautiful samba in a quite traditional setting.
Her extraordinary, clear, tender and beautiful sound made me feel as if with an embrace I was thrown back into ancient Brazil, where so many different cultures passed by to enrich and embellish our music even more.
Fulvia sang that samba as if nobody had ever sang it before, as if it was made just for her.
Through her voice she brought Italy to Brazil, but actually she gave herself
to the world, playing with different styles, like a kid playing with life...and suddenly, feeling became sound...

“…een overtuigend debuut” (Jazzism September 2011)

Line up:

Marijn van der Linden - gitaar, cavaquinho
Wim Dijkgraaf - harmonica
Noa Stroeter - contrabas, e-bas
Matthias Haffner - percussie
Special guest:
Giovanni Di Domenico - piano

2011 Distributionlabel.com / EAN: 8700001797658

Voor BOEKINGEN kunt u contact opnemen met Italian Entertainment And More.

donderdag 15 september 2011

Een heerlijk Italiaans avondje op vakantie!

Vrijdag 23 september een heerlijk Italiaans Avondje op Vakantie!

ATTENTIE: VERPLAATST NAAR VRIJDAG 07 OKTOBER 2011 !!!

Wederom een heerlijke avond om te komen genieten.
In alle luxe en rust bij deze keer weer een toplocatie: Villa Rozenrust in Leidschendam.
De avond straalt een en al Italië uit.
Nadat je de auto voor de deur hebt geparkeerd naast andere Italiaanse bolides, ontvangen de gastheren je aan de deur.
Bij binnenkomst begin je al direct de Italiaanse sfeer te merken.
Originele Italiaanse muziek gaat gepaard met een heerlijk traditionele Italiaans welkomstdrankje.

In de loop van de avond wordt je overweldigd met echte Italiaanse gerechten gecombineerd met prachtige wijnen.
Geen buffet, maar je wordt persoonlijk geserveerd door onze enthousiaste obers.
Samen met de echte Italiaanse muziek waan je je in Italië.
Een echt Italiaans Avondje op Vakantie.
Natuurlijk verwachten de dames en heren in gepaste kleding.
De mooiste jurk voor de vrouwen....en een jasje voor de heren.
We voeren een streng deurbeleid.
Simpel omdat mooie kleding nog meer een geweldige uitstraling geeft aan deze al prachtige Italiaanse Avond.

Wat kost je deze helemaal verzorgde Italiaanse Avond op Vakantie?
Voor 99 euro per persoon ontvang je een origineel en traditioneel vier-gangen diner, uitgeserveerd door persoonlijke bediening, hapjes, zes consumpties voor exclusieve drankjes in een superluxe en romantische Italiaanse omgeving, ruime gratis parkeergelegenheid en geweldige Italiaanse muziek.

Een complete Italiaanse Avond op Vakantie!

Venite a godere!


Programma

Wij zien je graag vanaf 18:00 uur bij Villa Rozenrust in Leidschendam, Veursestraatweg 104.
Je wordt door ons persoonlijk aan de deur ontvangen en bieden je graag een heerlijk glas originele prosecco aan.
Om de smaakpapillen al op gang te brengen kun je al proeven van de originele Italiaanse kazen, olijven en salami's.
Vervolgens wordt je begeleid naar het prachtige en romantische gedeelte waar de Italiaanse Avond op Vakantie plaats zal vinden.
Je zal verbaasd zijn en je waant je echt in een Italiaanse omgeving.
Net als in Italie beginnen we met antipasti.
Verschillende kaassoorten, vitello tonnato op kleine ciabatta's, prosciutto di Parma op ciabatta's, gegrilde grote garnalen, stukjes gemarineerde tonijn en huisgemaakte aubergine kroketjes.

Tussendoor hebben we de beste Italiaanse entertainers die wij hebben meegemaakt in Italie.
Ons hebben ze in het verleden al helemaal verleid met hun geweldige muziek. Twee woorden: Passie en Sfeer.
Geniet van Giuseppe en Carmelo Indaco.
Van Napolitaanse klassiekers tot Eros Ramazotti en Zucchero.


We gaan verder met de primi piatti als de risotto met paddestoelen, pasta met verse truffel en pasta met al pesto saus.
De secondi piatti...heerlijke kleine stukjes gemarineerde ossehaas en gegrilde zeebaars.
En natuurlijk hebben we de echte Italiaanse dranken voor je klaar staan.
Er kan genoten worden van Servo suo Valdobbiane, Rosso Piceno, Verdicchio Castelli di Jesi, Castello Bonci, Rosato Simboli Peroni, San Pellegrino en ook de normale non-alcoholica.
Om de smaakpapillen helemaal op tilt te laten slaan sluiten we af met een onvergetelijke tiramisu met vers fruit, caffe of thee met limoncello afgeserveerd met traditionele Italiaanse koekjes.
Daarna is er nog tijd genoeg om na te genieten met elkaar totdat we jullie om 00:00 uur helemaal in de Italiaanse sfeer naar huis laten gaan.



Voor Italiaans Entertainment En Meer tijdens uw evenement klikt u HIER!

zaterdag 27 augustus 2011

Italiaanse Dagen - Perron 3 Rosmalen - 21 t/m 23 oktober 2011

Perron 3, het nieuwe culturele centrum van Rosmalen zal de eerste locatie zijn waar de Italiaanse Dagen worden georganiseerd.
Deze locatie ligt uniek aan het perron van de spoorwegen, dus bereikbaarheid is optimaal.

Gezien de populariteit van het Italiaanse product, of dit nu design producten, mode, auto’s of voedingsproducten zijn, is het focussen op al dat moois een natuurlijk en een minimaal jaarlijks terugkomende activiteit, die wij graag willen organiseren.
In samenwerking met Symposion congresmanagement en Pura Passione, onze Italiaanse wijnpoot, bieden wij een gevarieerde Italiaanse productenshow aan, waar locale bedrijven met het Italiaanse product zich kunnen profileren en het publiek zich kan vermaken met mode shows, sierraden, film en proeven van wijn en spijs, maar ook gewoon smullen van alle heerlijkheden.
Dit tegen redelijke prijzen en met een gevarieerd programma.
Met lezingen en demonstraties, activiteiten voor jong en oud en met voor elk wat te snoepen.





donderdag 11 augustus 2011

Dolomiti IJs Academie - Opleiding / Basiscursus IJsbereiding


Dolomiti IJssalon is gespecialiseerd in kwaliteits-ijs, gemaakt op ambachtelijk en biologische wijze. Dolomiti is al sinds 1972 een zeer vertrouwd gezicht in Den Haag en omgeving. Onlangs is ons ijs verkozen tot het lekkerste ijs van Den Haag e.o. U krijgt dus exclusief les van ijscoman Mario.

De Basiscursus Koude IJsbereiding is vooral gericht op de werkelijke praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf. De cursisten werken tijdens de praktijklessen met machines die in de bedrijfstak gebruikt worden. Het leren werken volgens de richtlijnen van de ''Hygiënecode voor de IJsbereiding''. Tijdens theorie wordt de basis gelegd van de grondstoffenkennis en de receptuur berekenen. Aan het einde van de cursus is alle basiskennis van het ambachtelijk en biologisch ijs bereiden, zowel praktisch als theoretisch, aanbod gekomen. Cursisten kunnen zo een officieel certificaat behalen.De groep grote is minimaal 4 personen en maximaal 10 personen.

Voor wie:          
De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis wil leren van ambachtelijk en biologisch ijs.

Vooropleiding: 
Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist.

Duur:                  
De cursus wordt aangeboden in zes dagen, verdeeld over zes aaneengesloten weken.

Inhoud:             
De cursus is thematisch opgebouwd. Elke dag heeft een eigen thema en wordt verzorgt door een specialist op dit gebied.
  • DAG 1: Het proces van ijsbereiding, kennismaken met apparatuur en de hygiëne-eisen volgens de hygiënecode.
  • DAG 2:  Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende melkproducten.
  • DAG 3:  Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende suikers.
  • DAG 4:  Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende bindmiddelen.
  • DAG 5:  Het kennismaken en bereiden van biologisch ijs.
  • DAG 6:  Vruchtenijs maken.
Waar en wanneer: 
De cursus wordt verzorgd door Dolomiti IJssalon, gevestigd in Den Haag aan de Melisstokelaan. De cursus wordt van de maand november t/m maart aangeboden. Voor cursusdata verwijs ik u naar het cursusoverzicht.

Contact
U kunt zich ook telefonisch aanmelden: 070-3677067 Bel ons gerust wij staan u graag te woord.

Bereikbaarheid:
De Dolomiti IJs Academie (Dolomiti IJssalon) is uitstekend te bereiken met het openbaarvervoer. Bus 26, tram 8 & 9 en NS stoppen voor de deur. Daarnaast zijn er genoeg gratis parkeermogelijkheden.

Even voorstellen..

Wij zijn producent van origineel, ambachtelijk, Italiaans ijs in vele soorten en smaken. Wij bereiden met heel veel liefde en passie sinds 1972 op traditionele wijze Italiaans ijs (volgens eeuwenoud recept), waarbij wij uitsluitend verse producten gebruiken.

Kortom: Biologisch IJS
Wij passen geen chemische toevoegingen in onze producten.
Zo kunnen wij u een perfecte kwaliteit en smaak garanderen, en dat proef je.

Wat verstaan wij onder biologisch ijs?
Biologisch ijs is de verzamelnaam voor producten uit de milieuvriendelijke landbouw. Daar werken boeren die het op hun bedrijf anders willen.
Is een product biologisch geteeld, dan wil dat zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt zijn.
 
Ons ijs is gekozen als het lekkerste ijs van Den Haag e.o. (bron: denhaagdirect.nl)



woensdag 3 augustus 2011

Limoncello Di Fiorito wint een Internationale Award


NEDERLANDSE BROERS WINNEN INTERNATIONALE LIMONCELLO AWARD MET FAMILIERECEPT

2 augustus 2011 – Het Nederlandse Limoncello di Fiorito is vorige week in Londen verkozen tot één van de besten ter wereld.
‘Deze high-end premium Limoncello brengt de smaak van Sicilië naar Amsterdam,’ luidde het oordeel van de jury van de International Wine and Spirit Competition (IWSC).
Een professionele blind tasting en een gedetailleerde analyse van de Limoncello di Fiorito, lieten er geen twijfel over bestaan: di Fiorito is een Limoncello van bijzondere kwaliteit.

In 2007 begonnen Franco en Benno Fiorito, twee Nederlandse broers met Italian roots, met Limoncello di Fiorito.
Beiden dronken regelmatig Limoncello, maar na een familiebezoek op Sicilië, waar ze een echte Italiaanse versie kregen, waren ze verkocht.
Nooit eerder hadden ze zo’n pure, lekkere variant geproefd.
De Limoncello bleek handgemaakt van biologische citroenen, zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen en geproduceerd volgens een oud familierecept.
De beslissing om het ook zelf te gaan maken was snel genomen.
Aanvankelijk alleen voor eigen gebruik, maar al gauw waren de flessen niet meer aan te slepen.

Niet veel later was Limoncello di Fiorito in Nederland een feit.
Sindsdien is het hard gegaan met het bedrijf.
Het stijlvolle Ace Jewelers was zo gecharmeerd van de drank dat klanten bij aankoop van een horloge een fles kado krijgen.
En di Fiorito vloeit inmiddels rijkelijk in menig trendy bar en restaurant.
Zo schenken zaken als Brix, Gespot, Toscanini, Uliveto, Ivy en Mazzo Amsterdam de Limoncello.
Gewoon puur, bij voorkeur gekoeld in de vriezer op -18 graden Celsius, of gemixt in een van de vele bijzondere cocktails, zoals di Fiorito Sparkling, di Fiorito Sour of di Fiorito Bella Taormina.
De mogelijkheden zijn eindeloos.

Website Limoncello Di Fiorito


Nog meer Italiaanse Smaak


Italiaanse Passie en Sfeer tijdens uw evenement


Een TRENDY Italiaanse Koffie Handtas om uw Limoncelli in cadeau te geven