zondag 13 juli 2014

Giuliano Caffè….tradizione al passo con i tempi.

Geschiedenis:

Het verhaal van Giuliano Caffè begint in 1950 in Caluso (Noord Piemonte). In dat jaar beslist Michele Giuliano Albo die al jaren gefascineerd was door de koffieplant, zijn grote droom waar te maken en een eigen koffiebranderijtje op te richten. Michele werkt hard en volgt slechts 1 leidraad: kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit! 

Hij werkt enkel met de beste bonen en brandt zijn koffie op traditionele, ambachtelijke manier zelfs als dit betekent dat hij hierdoor minder koffie kan produceren dan concurrenten. Het resultaat is schitterend en al snel verovert Giuliano Caffè Piemonte en de naburige Aosta Vallei. Wanneer Michele in 1981 onverwachts overlijdt, nemen zijn dochter Maria Teresa en haar man Federico de zaak over en wordt de koffie filosofie van Michele ongewijzigd verder gezet. Ambacht en kwaliteit blijven de twee grote pijlers van Giuliano Caffè.



Maestro del Gusto, de triomf van de ambachtsman! 

Dat Maria Teresa en Federico er goed aan gedaan hebben op deze manier verder te werken en zich niet te laten verleiden door meer industriële productiemethoden blijkt in 2008. In dat jaar wordt Giuliano Caffè voor het eerst bekroond door SLOW FOOD met de eretitel “Maestro del Gusto”. Deze prijs krijgen ze niet alleen voor de uitzonderlijke kwaliteit van hun producten maar ook omdat zij als één van de weinigen volharden in het produceren van koffie op volledig ambachtelijke wijze. Deze aanpak vertaalt zich in een aantal grote verschillen met industriële koffie:

1)    Giuliano Caffè kiest ervoor om maximum 120 kg koffie tegelijk te branden. Op deze manier is het mogelijk een volledige controle te bewaren over je bonen terwijl je ze brandt en kan volle aandacht gegeven worden aan de eigenheid van elk lot koffiebonen. Als je bedenkt dat koffiebonen reageren op luchtvochtigheid en dit effect heeft op de branding, zie je meteen hoe werken met kleine hoeveelheden de brander de kans geeft elke branding bij te stellen tot een perfect resultaat.

2)    Waar industriële koffiebranders hun koffiebonen in 5 minuten aan zeer hoge temperatuur branden om zoveel mogelijk koffie per dag te kunnen produceren, kiest Giuliano Caffè ervoor om bonen minstens 20 minuten lang op gematigde temperatuur te branden. Door de bonen met zachtheid te behandelen en ze niet bloot te stellen aan zeer hoge en dus zeer agressieve temperaturen, krijgen de bonen de tijd om hun heerlijke koffiearoma’s volledig tot uiting te brengen. De trage, zachte branding vermijdt ook elke verbranding van de boon en zorgt ervoor dat er geen koffiearoma’s vernietigd worden.

3)    Een ander verschil met industriële koffie zit hem in de nabehandeling van de gebrande bonen. Waar bonen in de industrie na branding en afkoeling onmiddellijk worden verpakt, laat Giuliano Caffè de gebrande bonen nog 5 dagen rusten in speciale vaten. Koffie is namelijk een beetje zoals wijn. Om aroma’s verder te laten evolueren en tot het gewenste resultaat te komen moet de bonen de tijd krijgen om weer tot rust te komen en de aroma’s naar de oppervlakte te laten stijgen. Dankzij deze rusttijd voor verpakking krijgt Giuliano Caffè dus nog meer aroma en blijven aroma’s ook langer bewaard.



Mengelingen:

Federico Minelli leerde de kunst van het koffie branden van schoonvader Michele en heeft zich in 30 jaar koffie branden ontpopt tot een echte koffiemeester. Hieronder legt hij uit hoe hij zijn koffies samenstelt:
“De perfecte koffiemengeling samenstellen is voor mij een vorm van kunst. Je kan het een beetje vergelijken met het maken van een schilderij. Zo ging ik bij het samenstellen van de mengeling voor onze ESPRESSO ITALIANO als volgt te werk. Ik vertrok van 50% arabica bonen uit Brazilië. Deze soort staat bekend om zijn delicate en vrij neutrale smaak. Ideaal om een verfijnde, zachte smaakondergrond te schetsen. Hiertegen kan je dan meer uitgesproken smaakaccentenplaatsen. Dat doe ik door vier andere soorten arabica aan de mengeling toe te voegen. 

De eerste soort komt uit Guatemala. Hiermee geef ik een zoete, ronde smaak aan de mengeling. Daarnaast voeg ik bonen uit Costa Rica toe. Die vullen de koffie namelijk met een heerlijk getoast aroma. Arabica bonen uit Honduras gebruik ik dan weer om ook een lichte chocoladetoets in het geheel te leggen. Tot slot werk ik de mengeling af met een arabica uit Nicaragua. Hoewel arabica bonen meestal vooral aroma aan je koffie geven, geven deze boontjes ook nog wat body. Zo kom ik tot het juiste evenwicht en is een echte fijnproeverskoffie geboren waarin je tientallen verschillende aroma’s kan terugvinden.



Veel mensen houden echter meer van de meer traditionele Italiaanse koffie: mooi uitgebalanceerde bitters en een stevige body. Die klanten bieden we onze GRAN AROMA koffie aan. Echte Italiaanse koffie zoals Michele Giuliano die meer dan 60 jaar geleden al samenstelde en zoals die gedronken wordt in Italiaanse bars en restaurants. In de Gran Aroma mengeling gebruik ik 50% arabica bonen om weer tot een mooi, aromatisch resultaat te komen. Waar ik daarentegen bij de Espresso Italiano enkel arabica gebruik en verschillende aromas tot een harmonie probeer te brengen, kies ik er in deze mengeling voor om 50% robustabonen toe te voegen. Robusta bonen geven weinig aroma aan de koffie maar maken je koffie sterk en stevig. Bitters zijn veel prominenter aanwezig en de koffie krijgt een volle, donkere smaak. In de Gran Aroma mengeling worden enkel robusta bonen uit India gebruikt. Die zijn minder sterk dan hun Afrikaanse tegenhangers en geven dus body zonder al te overheersend te worden en de fijnere arabica aroma’s weg te duwen. Een ideale mengeling dus voor wie houdt van stevig maar toch niet teveel wil inboeten aan aroma.”

Giuliano Caffè is exclusief voor Nederland te koop via onze partner. 
MAIL ons voor direct contact!

Caffe Di Lella op Facebook


Fluitist Paul Smithuis. Zijn hart klopt sneller bij het horen van Italiaanse muziek

Sinds heel wat jaren timmert fluitist Paul Smithuis aan de weg. Met een volledig houten dwarsfluit vertolkt hij herkenbare (pop)melodieën. 

Wanneer hij op jonge leeftijd in aanraking komt met de klanken van een dwarsfluit wil hij niets liever dan het instrument leren te bespelen. Er volgen heel wat jaren waarin hij les krijgt en zijn talent verder ontwikkeld. Al snel valt zijn zuivere en inlevende spel op. En steeds vaker wordt Paul gevraagd om diverse gelegenheden zoals huwelijksceremonies, diners en recepties te voorzien van zijn klanken.


Paul heeft een grote voorkeur voor Italiaanse muziek. Deze liefde ontstond begin jaren negentig bij het horen van artiesten zoals Eros Ramazzotti, Laura Pausini en Andrea Bocelli. De melodieën zijn door het melodieuze karakter bij uitstek geschikt om op fluit te spelen. Paul beschikt tegenwoordig over een zeer uitgebreid Italiaans repertoire. Verschillende liedjes staan ook op zijn CD’s “Everything starts with a melody” en het onlangs verschenen album “Serenade” 



Binnen de trouwbranche is Paul zeer actief en mag, na een intensieve screening, zelfs het “keurmerk trouwen” voeren. Nu veel bruidsparen kiezen voor een trouwlocatie in Italië sluit dit gedeelte van zijn repertoire daar goed bij aan. Toch wordt de muziekkeuze veelal op maat en in overleg met het bruidspaar samen gesteld. Omdat, zeer zeker in Italië, ook veel optredens buiten plaatsvinden beschikt hij over een mobiele geluidsinstallatie. Daardoor zijn er ook qua techniek geen beperkingen meer om op locaties zonder stroom op te treden. 


Paul is een muzikant die niet snel op zijn lauweren rust en altijd op zoek naar wegen om zijn muzikale carrière verder te ontwikkelen. Zo heeft hij de mogelijkheden om hem als muzikant in te kunnen zetten zeer breed gemaakt. Van geheel akoestisch tot het spelen met een vijf man sterke live band behoren inmiddels tot de mogelijkheden. 

Voor info en een impressie van zijn klanken bekijk zijn biografie.

www.italianentertainmentandmore.nl



woensdag 9 juli 2014

Waar kun je nu lekker eten in Rome? Schuif in Rome bij zoveel mogelijk restaurantjes aan!

Buongiorno! Niet al te lang geleden mocht ik naar de stad van de Trevi Fontein en het grootse Colosseum. Rome is een stad gevuld met talloze bezienswaardigheden, maar weet je... Wat mij betreft mogen al die bezienswaardigheden (bijna) vergeten worden want wat je echt in Rome moet doen is zoveel mogelijk aanschuiven bij restaurantjes!




Natuurlijk ken ik Italiaans eten al een tijdje, maar voordat ik naar Rome ging had ik niet durven dromen dat Tiramisu of Quattro stagioni pizza’s zo geweldig lekker konden zijn. Hmmmm eten in Rome is zó goddelijk en ik kan bijna wel stellen dat die dagen in de hoofdstad van Italië mijn smaakpapillen voor eeuwig hebben veranderd. Hoe kan ik ooit nog genieten van een pizza hier in Holland of van de tiramisu van de Albert Heijn!?




Ben jij ook op zoek naar zulke smaaksensaties? Dan moet je hier eten in Rome. Lees hieronder alle tips. Je vindt adressen en foto's, zodat je precies je weg kunt vinden naar de meest populaire eettentjes. Houd overigens wel een goede kaart of navigeerapp bij de hand, want verdwalen kan gemakkelijk in deze Italiaanse stad. 




Lees HIER het gehele artikel.

Reisblog van Roëll

Mijn naam is Roëll, sinds 2009 ben ik verslaafd aan het maken van verre reizen maar eigenlijk ver daarvoor al aan het maken van leuke stedentrips of roadtrips in Europa. Op We Are Travellers lees je algemene reistips van mij, maar ook persoonlijke reisblogs. Meer weten of eens samenwerken? Kijk eens op de over ons pagina!


reisblog

Artikel mede aangeboden door de GO ITALY CARD:
Koop vandaag nog de Go Italy Card voor maar € 15!!

dinsdag 8 juli 2014

De twaalfde editie van het Italië Evenement is met recht het ‘Italiaanste’ feest van het jaar 2015!

Italie Evenement Smaak en Stijl 2015. Noteer de datum maar alvast in je agenda!



Het Italië Evenement 2014 ligt al weer weken achter ons en ook Italia @ Zandvoort 2014 is inmiddels verleden tijd. Maestro Events was verantwoordelijk voor een uitverkocht lifestyleplein op het circuit en wij kijken met veel plezier terug op deze twee prachtige feesten in Haarzuilens en Zandvoort. Hoog tijd nu om het echte Italië op te zoeken, want de vakantie is nabij. Maar dat doen we niet zomaar…



Voordat we de koffers pakken, maken we graag een afspraakje. Op 29, 30 en 31 mei 2015 namelijk vindt de 12de editie van het Italië Evenement plaats! Ook volgend jaar zullen wij u verwennen met vele vertrouwde en nieuwe smaakmakers op de sfeervolle pleinen en uiteraard is er ook weer een Italian Night geprogrammeerd. Vergeet niet deze data in uw agenda te noteren, want de ervaring heeft dit jaar geleerd dat de tickets over de toonbank vliegen!

Ter herinnering hierbij nog een paar sfeervolle plaatjes van de editie 2014 en dan rest ons niets anders dan de beste wensen: BUONE VACANZE!!



Italië Evenement 2014: GRANDE FESTA!


De elfde editie van het Italië Evenement was met recht het ‘Italiaanste’ feest van het jaar. Meer dan 26.000 bezoekers kwamen naar la piccola Italia (klein Italië) rond Kasteel de Haar om te proeven en te ontdekken wat Italië zo bijzonder maakt. Pizza bijvoorbeeld! Tijdens de eerste editie van het Campionato della Pizza werd namelijk de allerbeste pizzabakker van Nederland verkozen: Ciro Cuciniello van Mangiassai uit Amsterdam. Maar ook de Italian Night en de komst van de culinaire Chiappa Sisters, schrijver Rik Felderhof (nieuwe roman) en zanger Rocco Granata (Mondo Italia Award) waren dit jaar hoogtepunten. Met het zonnige Italië Evenement is de zomer daadwerkelijk begonnen en kunnen we ons opmaken voor andere Italiaanse feestjes.

Italian Entertainment And More

KORTING met de GO ITALY CARD:
Koop vandaag nog de Go Italy Card voor maar € 15!!


Bonetti Music goes BRASIL - Feest Band Bonetti Music is een internationale act van Italiaanse oorsprong.

De kracht van de muzikanten is dat zij niet alleen hun vak, maar ook hun publiek zeer goed verstaan. 
Door hun enorme praktijkervaring en flexibiliteit maakten zij Bonetti Music tot een van de meest veelzijdige acts van dit moment.


Iedereen komt aan zijn trekken bij Bonetti Music. 
Of je nu jong bent of oud, uitbundig of ingetogen. 
Kies uit het enorme repertoire in vijf talen en een veelvoud van stijlen. 
Voor bruiloft, verjaardag, bedrijfsfeest, waar een swingende band nodig is.

Feest Band Bonetti Music is gespecialiseerd in veelzijdigheid en flexibiliteit en beseft heel goed dat een bruiloft geen studentenfeest is, een personeelsfeest geen receptie en een gala-avond geen concert.


Iedere situatie vereist een andere interpretatie, iedere gewenste sfeer een andere invulling. 
Bonetti Music houdt daar in alle opzichten rekening mee. 
Zo kan bijvoorbeeld op uw verzoek een band van aangepaste grootte worden samengesteld. 

Voor meer informatie en boekingen bekijk de biografie!

Copa de la Vida with Latin Dancers

www.italianentertainment.nl