Er is geen Kerst zonder Panettone of Pandoro !!!
"El Panetùn de Milàn" !!!
Pasticceria
Gilber maakt de echte Panettone Milanese en Piemontese uit de originele
recept,
met natuurlijke ingrediënten en uitsluitend boter.
Proef de lekkerste "Panetùn".....
Panettone tradizionale, Panettone piemontese, Pandoro classico, Veneziana, Panettone Pandorato.
Panettone is een Italiaans luxe brood of cake met vruchten. Van oorsprong komt het uit Milaan en wordt vooral rond Kerstmis gegeten.
Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een hoge
ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, onvolledig-gekookt deeg dat
suiker en rozijnen, gekonfijt fruit of chocoladestukjes bevat. Het wordt geserveerd in plakken, samen met zoete hete dranken of een zoete wijn, zoals spumante of moscato.
Bij de traditionele bereiding werden vergistte
rozijnen en niet volledig gekookt deeg gebruikt. De productietechnieken
zijn echter gewijzigd in verband met recente Europese verordeningen
aangaande voedsel. De smaak is daarom tegenwoordig verschillend in
vergelijking met die van traditionele panettone.
Deze Traditionele Italiaanse Panettone is te bestellen bij
of rond de feestdagen te verkrijgen in de winkel van
Panettone - Incartati "Piemontese" (Christmas fruit cakes):
Panettone "Piemontese" (Christmas fruit cakes):

Nel 1965 nasce a
Torino un piccolo laboratorio dolciario dove
l'abilità e l'entusiasmo di giovani maestri pasticceri danno vita ad una
produzione sempre in crescendo di
panettoni, colombe, biscotti e
amaretti.
Molti anni sono trascorsi da allora ed il piccolo
laboratorio si è trasformato in una florida impresa. Tuttora a
conduzione familiare, la Gilber sviluppa la sua attività su metodi da
tradizione artigianale, impiegando materie prime accuratamente
selezionate così da ottenere prodotti di bontà e qualità superiori,
ideali per palati più sopraffini e delicati.
Vanto della produzione
Gilber è da sempre il
panettone
"Piemontese": con la caratteristica glassatura di
nocciole e mandorle, ricco di materie prime, è il frutto di una delicata
lavorazione basata sulla lievitazione naturale. Tale processo deriva
dall'impiego esclusivo di
lievito madre senza aggiunta di lieviti chimici e
richiede ben quarant'otto ore per garantire le giuste caratteristiche di
sofficità, morbidezza e fraganza che distinguono tutti i lievitati
Gilber.
