dinsdag 28 april 2015

Campionato della Pizza d’Olanda - WIE WORDT DE BESTE PIZZABAKKER VAN 2015?

De eerste Nederlandse pizzakampioen was vorig jaar Ciro Cuciniello van Mangiassai in Amsterdam. Hij versloeg tijdens het Italië Evenement onder anderen Francesco Miranda van Mangiancora (no. 2) en Paolo Giannotti van Il Pecorino (no. 3). Dit jaar organiseert Maestro Events de tweede editie van het Campionato Olandese della Pizza in samenwerking met Birra Peroni Nastro Azzurro.


Het kampioenschap wordt gesteund door de Associazione Pizzerie Italiane d’Olanda en is niet alleen een eerbetoon aan het Napolitaans erfgoed, maar ook bedoeld om de authentieke pizza onder de aandacht te brengen van Italië-liefhebbers: met verse ingrediënten uit de houtoven. De APFL zou namelijk graag zien dat meer ondernemers in de horeca durven te investeren in een klassieke houtoven in hun pizzeria of restaurant.


Ook tijdens het Nederlands kampioenschap in Haarzuilens zullen de pizzaioli (pizzabakkers) gaan werken met een Forno a Legna (houtoven). Het is niet alleen uit respect voor de traditie, maar ook om de originele wijze van bereiding meer onder het aandacht te brengen. Het gebruik van een houtoven maakt tegenwoordig het verschil, maar vroeger was het noodzaak. Immers, er waren vaak geen andere energiebronnen bij de hand dan het open houtvuur. Die hoge temperatuur bleek bij uitstek geschikt voor de bereiding van een pizza en zodoende werden ovens gebouwd die een temperatuur bereikten van meer dan 450 graden! Binnen 90 seconden werd het deeg krokant en bleef de verse garnering puur en op smaak.



Bezoek de Campionato della Pizza 2015 tijdens het Italië Evenement. Ben je een gedreven Pizzaiolo en wil je graag jou kunsten laten zien? Schrijf u nu in voor de Campionato della Pizza 2015 en verras de deskundige jury en de bezoekers van het Italië Evenement op 29, 30 en 31 mei. De winnaar wacht een prachtig prijzenpakket!


Deze informatie wordt u aangeboden door:
Bezoek onze NIEUWE website!

Nog op zoek naar ITALIAANSE PRODUCTEN

donderdag 16 april 2015

eTrip goes Italy 2015 - Driving through Italy 11 – 20 May

What is the e-Trip? 10 days of converting visitors to buyers



A LIVE story about your brand and destination
The first E-trip took place in France in 2014, a 5-day road trip, on the new E –Bike by ® CUBE. A group of 6 Dutch bloggers accompanied by a photographer and a video camera man travelled through the Bourgogne region. 
E-Trip Italy will engage tourists and buyers for 10 days and put your brand in the middle of the action !

Convert Online Visitors to Buyers for Consumer Brands!
The 2014 e-Trip was about converting visitors from the web to buy the e-Bike, biking accessories, clothing and hi-tech travel biking gadgets. 
Participating brands were ® Garmin, Adidas, Truphone, TomTom, Leitz, AGU, Jabra, Cube, Sony en Atout France.
2015 will be about Italian brands ! 

Convert Online Visitors to Tourists for Destinations! 
The 2014 e-Trip highlighted tourism destination, hotels, gastronomy and culture of the French Bourgogne Region. 

More INFO en SIGN UP via this LINK!
(coupon discount code: IT011)


Mede aangeboden door:





woensdag 15 april 2015

Ciao Tongeren: een Italiaanse dag met een onvergetelijke ambiance - zondag 3 mei 2015

Op zondag 3 mei 2015 organiseert de stad Tongeren voor de vijfde maal de Italiaanse dag ‘Ciao Tongeren’. Het succes van de voorgaande edities indachtig, mogen we nu alvast uitkijken naar een stralende lentedag. Een enthousiaste en gepassioneerde bende Italiaanse standhouders, een arsenaal aan Italiaanse topproducten en sfeervolle muziek zorgen voor een onvergetelijke ambiance.


Met 44.000 passanten noteerden wij tijdens de Italiaanse Dag eerder al een recordaantal bezoekers in het centrum van Tongeren. Het spreekt voor zich dat wij ernaar streven om het succes van de voorgaande edities te evenaren.


Het duo Tamorra en het straatorkest Orchestra di Corso Italiana brengen je met hun akoestisch straatrepertoire in de juiste sfeer. Ga zeker ook eens langs bij illusionist Alex Conradi. Hij sleept je mee in de bijzondere wereld van de magie. Munten, kaarten en overige voorwerpen doet hij op spectaculaire wijze verdwijnen. Naast het uitgebreid aanbod aan Italiaanse handelaars en gezellige barretjes kunnen de mannen zich ook in de watten laten leggen bij een Italiaanse barbier.





De Italiaanse markt met meer dan 50 standen biedt voor ieder wat wils: eet- en drinkstanden, luxeartikelen, demonstraties, Vespa’s, Italiaanse wagens en nog veel meer!

Standhouders:

Taste Italy: promotie van Italiaanse cultuur, gastronomie en way of life * Olio Vino: wijn, tapenades, olie en azijn * Vespafun: Vespa’s en gadgets * Espressonant : mobiele koffiebar * Lambretta Watches * Jole Art * A.R.U.L.E.F.: wijn, kaas, porchetta*Associazone Abruzzese del Limburgo : Italiaanse broodjes & spiesjes * Associazone Culturale Marchigiani del Limburgo in Belgio: Italiaanse streekproducten * BEL-ijs: ijsjes * Borse Elegante: damestassen * Circolo Italiano Sud Limburgo: pizza & dranken * Da Tommasa / Pelicano Retail: Italiaanse delicatessen*Domus Vinum: Italiaanse specialiteiten * Mathy Engelen: Italiaanse  aquarellen * Giusto un po differente: Venetiaanse stucco * Gusti Lucchesi: Toscaanse streekproducten * Italiëthuis: Italiaanse specialiteiten * La Mela: Italiaanse delicatessen * JJ Bartending: Italiaanse cocktails * Les Oliviers de Florence: Italiaanse wijnen * Nomadé Pizza: houtovenpizza’s * Nostra Passione: Italiaanse delicatessen * Pasta e piu: Italiaanse delicatessen & Hugo * Pimp your party: Prosecco, Limoncello * Roma Sales: Italiaanse herenmode * Scroppino club: Italia Bar Cocktails * Selezione Vini Italiani: Italiaanse topwijnen * Vice Versa: Panzerotti & koekjes * Wendy’s collection: Italiaanse dameshoeden * Attitivi di Winterslag: degustatie gerechten * Fiat Club Oldtimers * CVO 13 Volwassenonderwijs Zuid-Limburg: Italiaanse taalcursus * Elysium dansvereniging: Italiaanse specialiteiten * A.C.I.L.: voeding * Gelati Festival: ijsjes * Rio Mare: tasting actie * Innamorato del vino: Italiaanse wijnen * Bar Venu: aperitivi, wijn, kaas * Pasta di casa: piadina * Associazione Siciliana Emigrati Limburgo: Siciliaanse specialiteiten * Grill & Pasta: pasta & BBQ broodjes * vzw Ancri: rosticini & wijn * Barbiere italiano: scheeract * Pakpasta: pasta met diverse sauzen * Fiat Botta: auto’s * Club Azurri: * rosticini & Italiaanse dranken * Intermezzo: San Pellegrino Limonata * Crepperia Marco: Italiaanse pannenkoeken * Cafe Cappuccio


Optredens en animatie tussen 13u00 en 18u00
Tamorra, illusionist Alex Conradi, Orchestra di Corso Italiana, Social Club Nostalgia, Pino Falsone, Enzo en Tim, Giullio en Mauro, Barbiere Italiano

Komt U ook? Laat het weten op het Facebook evenement!

Bekijk de editie van 2014 HIER.


Ciao Tongeren wordt mede mogelijk gemaakt door:
Bezoek de WEBSITE
Op zoek naar Italiaanse Producten? 
Kijk eens in deze WEBSHOP!

dinsdag 14 april 2015

Raimondi Pizzahout - Exclusief pizzahout voor een eerlijke prijs!

Mijn naam is Adriano Raimondi. Ik kom uit Calabria, een van de zuidelijke provincies in Italië.
Ik ben 35 jaar restauranthouder  met 20 jaar pizzabakker ervaring. 
In mijn carrière was ik altijd op zoek naar de juiste houtsoorten voor mijn pizzaoven. 
Met veel trots mag ik het aan mijn nieuwe klanten aanbevelen.


Voor een echte pizza is een mengsel van beuken, eiken en essenhout het meest optimaal. 
Het hout brand rustig maar met een hoog rendement. 
Deze houtsoorten zijn ook het meest geschikt om uw pizzaoven schoon en onderhoudsvrij te houden.
De toevoeging van olijfhout maakt de smaak en aroma van de pizza speciaal en onvergetelijk.
Het mengsel van hout is oven gedroogd wat een vochtigheid van 10%-18% garandeert.
Een groot gedeelte van het hout komt uit mijn eigen olijfgaarden in Calabria.
Het gehele houtassortiment is vrij van toevoegingen en bestrijdingsmiddelen.


Wij hebben een breed assortiment aan verpakkingen die de afname makkelijk maken:

  • Pallets van 1,8 m3
  • Netzakken van 10 en 15 kg
  • Kartonnen dozen van 20 kg

Na overleg worden de zakken of dozen zonder toeslag door ons naar de aangewezen locatie of opslag getransporteerd .

Ik hoop u met mijn product van dienst te zijn

Met vriendelijke groet,

Adriano Raimondi



Olijfhout: 
Ons olijfhout komt uit de streek van Calabria. 
Door te stoken met onze selectie van beukenhout en olijfhout krijgt u het best mogelijke resultaat, wat voor uw klanten een bijzondere pizza ervaring garandeert.
Hierdoor krijgt u de kwaliteit van een heerlijke knapperige pizza, zoals gebakken in de originele Italiaanse hout gestookte steenovens met een heerlijk aroma van olijvenhout en beuken.



Beukenhout:
Beukenhout is een schone, taaie, harde houtsoort. 
Het brand traag en geeft veel warme af met een mooi vlammenspel.

Beukenhout heeft de volgende eigenschappen:

  • Taaie en harde houtsoort.
  • Heeft een zeer schone verbranding en heeft een reinigende werken op de afvoerpijp.
  • Brandt lang en traag
  • Geeft veel warmte af. Hoge warmte afgifte in korte tijd (ideaal voor het bakken van pizza en brood).
  • Mooi vlammenspel
  • Geschikt voor elk type pizzaoven. 
  • Brandwaarde: 4,2 KWh/kg. 2100 KWh/Stère

Beukenhout is één van de mooiste houtsoorten om te branden, zeer geschikt voor eigenlijk iedere soort oven en kachel. 
Dit hout geeft een mooi vuur en brandt ook lang. 




Voor bestelling kunt u contact met ons opnemen 
of direct online uw bestelling plaatsen!
Plaats uw bestelling via onze WEBSHOP


Houtoven Pizzaconcepten kunt u voor uw evenement boeken via:
Bezoek onze WEBSITE

Interesse in een Pizza Houtoven? 
Kijk dan ook eens naar de ALLEGRO pizzaoven!

vrijdag 13 maart 2015

Geef je op en wordt de beste Italiaans kokende thuiskok!

Houd jij van koken en is jouw specialiteit Italiaans? 



Dan is het nu jouw beurt om Nederland kennis te laten maken met deze fantastische keuken! 

In een speciale uitzending van Grenzeloos Koken gaat Giovanni Caminita op zoek naar de beste Italiaans kokende thuiskoks van Nederland. 
Iedereen is welkom om zich op te geven en maakt kans om te worden uitgenodigd voor de spannende finale in het inspiratiehuis 20|20.



Het uitgangspunt van de Grenzeloos Koken - Italië special is de Italiaanse menukaart met voor-, hoofd- en nagerecht (antipasto, seconde piatto en dolce). In elke categorie is Giovanni op zoek naar de beste signature dish van de deelnemers.



Meld je snel aan door een e-mail te sturen naar Grenzeloos Koken

Je ontvangt dan een formulier terug (van de producent van het programma Endemol) dat je kunt invullen om in het kandidaat-traject toe te treden. 


Bezoek onze website.