donderdag 26 mei 2011

Buffelmozzarella Basics



Buffelmozzarella Basics: Hoe Koeien zijn betrokken en andere verrassende feiten.

Mmm ... Mozzarella di Bufala!


Het is moeilijk om niet verliefd te worden op buffelmozzarella, die zachte, delicate kaas van Zuid-Italië (de beste is gemaakt in Campania, de regio van Napels).
Maar zelfs als je een fan bent, weet jij de basisbeginselen van de Italiaanse Mozzarella di Bufala?

Hier, zes verrassende feiten.

1. Buffelmozzarella melk is niet van koeien ...


We weten allemaal dat Buffalo Wings niet echt uit Buffalo zijn. (Toch?).
Buffelmozzarella, is echter een beetje meer trouw aan zijn naam.
De echte buffelmozzarella wordt gemaakt van - je hebt het door - de melk van waterbuffels.


2. ... behalve wanneer


Zijn deze Italiaanse koeien de bron van je "buffalo" mozzarella?


Soms hoor je ook de term "buffelmozzarella" wordt toegepast op kaas gemaakt van koemelk.
Technisch is dat onjuist. (Dat soort kaas wordt genoemd Fior di Latte.)
Toch is de Italiaanse wet die aangeeft wat buffelmozzarella is en wat niet, een beetje tegenstrijdig, dus zelfs veel kaas, verkocht als Mozzarella di Bufala, die in Italië is gemaakt zijn veelal van koemelk!


3. Buffelmozzarella was vroeger niet zo duur

Vandaag de dag is Mozzarella di Bufala een beetje een foodies delicatesse, vooral de echte mozzarella's.
Net als zo veel andere Italiaanse levensmiddelen zijn ze begonnen als een delicatesse ... van de armen!
Semi-wilde buffels werden gebruikt om te zwerven door de moerassen in Midden-en Zuid-Italië, en het waren de ver-van-rijke Italianen die er woonden, die deze buffelmelk verkregen en behandelen om er mozzarella van te maken.


4. Er is een reden voor dat water welke in mozzarella zit

Als je ooit Mozzarella di Bufala hebt gekocht, weet je dat het niet is verpakt zoals andere kazen.
Of het nu in Italië of thuis, het gaat in een container (een plastic kuip of zak) gevuld met iets waterig.
Dat is de wei.
Het is van cruciaal belang omdat de mozzarella vochtig gehouden moet worden, en het maakt niet uit wat je doet, gooi nooit het vocht weg maar doe de mozarella terug in de verpakking en bewaar deze in de koelkast!
Elke Italiaanse moeder die wij kennen zal achter je aan komen met een zware houten lepel als je dit niet doet!
En dat is geen goede zaak.


5. Als je eenmaal hebt gekocht je buffelmozzarella, eet het A.S.A.P.

Zodra buffelmozzarella wordt blootgesteld aan de lucht (wanneer je de verpakking opent), begint de smaak onmiddellijk af te breken.
Echte kenners kunnen zelfs het verschil aangeven tussen mozzarella die van gisteravond was en die van vanochtend!


6. Je moet een pizza echt niet te maken met de beste buffelmozzarella


Top-kwaliteit Mozzarella di Bufala mag nooit worden gebruikt voor het koken: de delicate smaak en textuur zullen worden overstemd, of geruïneerd, door de andere ingrediënten.
Gebruik in plaats daarvan een goedkopere soort, of zelfs een zacht smeltende kaas zoals Fontina.
Eet de Mozzarella di Bufala zo naturle mogelijk.
Wij beloven het je, de smaak is de moeite waard.


Thanks to The Walk Of Italy Blog

Een lekkere Panino con Mozzarella di Bufala is te verkijgen op het terras van Casa Di Bella in Den Haag!

Op bestelling ook verkrijgbaar via Good Things From Italy.

Nog meer Italiaanse Kaas!

Een Italiaanse Kaasproeverij tijdens uw bijeenkomst?

woensdag 25 mei 2011

Frisse Italiaanse Zomercocktails bij Latizia.nl - CANELLA



Frisse Italiaanse Zomercocktails bij Latizia.nl

OUD-BEIJERLAND - Sinds dit jaar is de frisse Italiaanse zomercocktail lijn ook verkrijgbaar bij de Italiaanse webshop www.latizia.nl. De Canella lijn kenmerkt zicht door de fris- en fruitigheid van de dranken. LaTizia.nl geeft u nu eenmalig de kans om voordelig kennis te maken met een van de drie varianten van Canella.


Canella Rossini

De Rossini is een klassieke Italiaanse wijn cocktail. Hij is ontstaan in de jaren `60 uit een mix van fijne Italiaanse mousserende pinot wijn en het sap en de pulp van geplette aardbeien. Een verrassende aperitief door haar unieke, verse aardbeien geur en zachtheid van smaak, in evenwicht gehouden door een ideale zuurgraad op het einde. Het alcoholpercentage is 5%.


Canella Bellini

De Bellini cocktail bestaat uit twee delen, Prosecco en een deel Perzik sap en een paar druppels sap van wilde frambozen. Het is een klassiek recept uitgevonden in 1948 door Giuseppe Cipriani, destijds de hoofdbarkeeper van de wereldberoemde Harry`s Bar in Venetië. Het deet hem denken aan de geschilderde zonsondergang op het schilderij van de 15e eeuwse schilder Giovanni Bellini.


Canella Mimosa

Tenslotte is de Arancia Rossa Mimosa een cocktail gemaakt van Pinot Frizzante wijn en het sap en pulp van Siciliaanse bloedsinaasappelen. De beste sinaasappelen zijn gebruikt om de beste combinatie van smaken, geuren en kleuren te bereiken: de donker getinte Moro, de lekkere Tarocco en de zachte Sanguinello. De Canella Mimosa is licht, fruitig, fris en smaakvol. Het alcoholpercentage is 5%.


Speciale introductieprijs

LaTizia heeft speciaal voor u een scherpe introductieprijs. Voor slechts € 57,50 ontvangt u een doos Canella Rossini, Bellini of Mimosa. Normaal kost een doos Canella €77,70. U bespaart maar liefst € 20,-!!!

Klik hier om een doos van deze heerlijke wijncocktails te bestellen.

Bezorgen is mogelijk. Er wordt dan wel € 7,50 extra berekend.
Bezorgen of ophalen in Oud-Beijerland is ook mogelijk. Hier worden geen kosten voor berekend.


Ook de Italian Coffee Handbags zijn verkrijgbaar bij Latizia!

dinsdag 24 mei 2011

BOMBARDINO. HET populairste Italiaanse drankje gedurende de wintermaanden in de skigebieden!


Nieuw uit Italie: BOMBARDINO

Een likeur op basis van melk, eierdooier en grappa.

Probeer hem warm met slagroom erop !

Ook lekker op roomijs....

Bombardino is een populaire drank in Italië tijdens de winter, met name in de skigebieden.

Zodra de sneeuw in Italië er eindelijk is, markeert deze de definitieve komst van de winter en het ski-seizoen.
Als je zelf op de hellingen van de ski-resorts van Italië bevindt, of gaat winkelen op de kerstmarkten van Bolzano in Alto Adige, en je bent op zoek naar iets om je op te warmen na een dag buiten in de kou dan is de Bombardino HET meest geschikte drankje!

Te verkrijgen bij GOOD THINGS FROM ITALY

Bezoek ook onze winkel Casa Di Bella op het Abeelplein te Den Haag

Nog meer Italie vindt u op Italian Links And More

Italiaanse Passie & Sfeer tijdens uw evenement!

En wat te denken van onze Italiaans Koffie Handtassen?

maandag 23 mei 2011

Finale Miss Italia Olanda 2011 tijdens het Smaak & Stijl Italie Evenement





Miss Italia Olanda 2011 is Italiaanser dan ooit!

De halve finale en finale zullen namelijk 28 & 29 mei plaatsvinden tijdens het Smaak en Stijl van Italië-evenement, bij Kasteel De Haar.

De kandidates, allemaal van Nederlands-Italiaanse afkomst, strijden voor de kroon van Miss Italia Olanda.
Daarbij zal de winnares, naast het winnen van een uitgebreid prijzenpakket, Nederland vertegenwoordigen bij de verkiezing van Miss Italia nel Mondo in juni 2011, live uitgezonden op RAI UNO en RAI International.

Wil je bij dit prachtige event aanwezig zijn?

Kaarten kunnen besteld worden door een mail te sturen naar:
miss-italia-olanda@live.nl

Betaling kan door een overboeking op girorekening 5817576 t.n.v. Susanna Panizza Productions onder vermelding van Finale Miss Italia Olanda 2011.

Betaling dient uiterlijk 27 mei 2011 binnen te zijn!
De kaarten kosten Euro 15,- per stuk.
Gaarne aangeven of het tickets voor de zaterdag of zondag zijn!

Tickets zijn geldig voor de Finales van Miss Italia Olanda 2011 alsook de gehele beurs van http://www.italieevenement.nl/

Daarnaast zal er tijdens de finale een vakantie voor 1 week op Sardinië worden uitgeloot onder degenen die de kaarten via ons besteld hebben bij http://www.hotelledune.it/

Tanti Saluti,

Susanna Panizza / Sandro Adamo

Agenti Miss Italia Olanda

miss-italia-olanda@live.nl

http://www.facebook.com/pages/Miss-Italia-Olanda/172041622844482

http://www.missitalia.hyves.nl/

http://www.missitaliachannel.tv/mondo.aspx

Tel: +31 (0)6-50852683

De Miss Italia Olanda dames zijn ook inzetbaar tijdens uw evenement of bijeenkomst!

vrijdag 13 mei 2011

Charmante Italianen gaven kleur aan grauw Nederland


Opening Digitale Tentoonstelling 1001 Italianen In Nederland - 19 april 2011 - Nationaal Archief Den Haag

In het Zaandam van de jaren zestig stak één flat vreemd af tegen de rest. Het rook er altijd naar eten en bewoners zaten met hun stoeltjes buiten. Vooral op zondag werd het druk. De muziek ging aan en de geur van pastasaus trok door de wijk.

Ruim veertig Italiaanse gezinnen vierden dan hun rust in de zogenoemde Spaghettiflat. Ze hadden de rest van de week hard gewerkt, de mannen op scheepswerven in Amsterdam en de vrouwen bij Verkade.

"Italianen waren de eerste arbeidsmigranten van Nederland", vertelt Daniela Tasca (44) trots. Ze zit in een cafeetje in Amsterdam achter een caffé macchiato. Haar Italiaanse accent kleurt haar perfecte Nederlands nog licht.

Tweeëntwintig jaar geleden kwam Tasca als Erasmusstudent taalkunde naar Amsterdam. Ze schreef mee aan een Nederlands-Italiaans woordenboek, gaf Italiaanse les en brengt nu de geschiedenis van Italianen in Nederland in kaart.

Dinsdag 19 april 2011 opende ze de digitale tentoonstelling van haar project 1001 Italianen in het Nationaal Archief in Den Haag. Op een twaalf meter lange, golvende wand vol zwart-witfoto's kunnen bezoekers op computerschermen door oude documenten bladeren om meer te ontdekken over de charmante zuiderlingen in Nederland.

Tasca heeft van alles bij elkaar gezocht. Foto's van de arbeiders achter machines in textielfabrieken of juist in hun nette pak op de fiets. Of van grote gezinnen achter borden pasta, met een fles melk op tafel. Er zijn ook verontwaardigde artikelen uit Nederlandse kranten over de komst van de Italianen en gedichten over hoe de nieuwe fabriekswerkers de samenleving kleurden. "De geschiedenis van Italiaanse gastarbeiders hoort bij de Nederlandse geschiedenis", aldus Tasca. "Dat wil ik mensen laten zien."

Al eeuwen geleden kwamen Italianen naar Nederland. Ze maakten ijs, legden het Italiaanse graniet terrazzo, waren schoorsteenveger of werkten in de mijnen in Limburg. Maar vooral na de Tweede Wereldoorlog had het wederopbouwende Nederland behoefte aan extra handen. En Italië had ze volop in de aanbieding.

Het eerste Nederlandse gastarbeidersverdrag werd in 1949 getekend met Italië. De zuiderlingen gingen aan het werk in de mijnbouw, scheepsbouw, textielfabrieken of hoogovens. Zoals de vele arbeidsmigranten die nog zouden volgen, waren de Italianen van plan maar tijdelijk te blijven. Ze mochten alleen ongehuwd naar Nederland komen en kregen geen vaste woning. Velen zijn echter nooit meer weggegaan. Ze trouwden Nederlandse meisjes.


Dat zorgde voor de nodige problemen. Tasca kent de verhalen goed. "De Italiaanse mannen met hun nette pakken en donkere kapsels brachten voor de meisjes kleur in het grauwe Nederland. Ze werden ineens aangesproken met: 'Je bent zo móói, als de zón', in plaats van het Hollandse 'hoi'. Dat maakte de Nederlandse mannen natuurlijk jaloers. In Oldenzaal in Twente ontstonden er zelfs rellen. Italianen waren niet meer welkom in de discotheken."

Maar gedurende de jaren zestig werd duidelijk dat de Italianen bleven. Ze haalden hun vrouwen naar Nederland of stichtten nieuwe, gemengde gezinnen. Ze kwamen ook steeds meer op voor hun rechten, vertelt Tasca. "Zoals de Italianen die bij Hoogovens bij IJmuiden werkten en daar twee schepen bewoonden. Ze waren het door Nederlanders gefabriceerde Italiaanse eten zat. De gehaktballen smaakten nergens naar en lekkere wijn was onbetaalbaar. Daarom staakten ze een dag en kregen een echte Italiaanse kok die ten minste degelijke pasta op tafel zette. Aan hen hebben we deels te danken dat we het nu vanzelfsprekend vinden om lekker Italiaans te eten in Nederland." Tasca weet zelf maar al te goed welke rol eten speelt bij heimwee naar je thuisland. "Alleen al ruiken aan een blaadje basilicum! De arbeiders begonnen daarom Italiaans eten te importeren en daar namen bedrijven als Albert Heijn op een gegeven moment een voorbeeld aan."

Tasca vertelt het triomfantelijk: "Zie je nou wel dat Italianen ook Nederlandse geschiedenis schrijven?"


1001 Italianen

Dinsdag 19 april 2011 opende de digitale tentoonstelling 1001 Italianen voor drie maanden in het Nationaal Archief in Den Haag. Daarna gaat de tentoonstelling reizen onder de naam '1001 Italianen onderweg'. De tentoonstelling zal bijvoorbeeld Delft en wellicht zelfs Italië bezoeken. Meer over Tasca's project staat op 1001 ITALIANEN.

Het Verhalenarchief - 50 jaar Italiaanse gastarbeiders

Het Verhalenarchief - Eens een Italiaan, altijd een Italiaan (Giuseppe Chiaramonte)

Interview met Daniela Tasca op Italiaanse Radio Capital (opening 19 april 2011)

Trailer van digitale tentoonstelling (vanaf 19 april 2011)


1001 Italianen in het Nationaal Archief op 19 april 2011 (versie 2)

Het videokanaal van 1001 Italianen

PowNed Item 19 april 2011 - Italianen, onze favoriete allochtonen

Foto Overzicht van de opening op 19 april 2011

De complete CATERING tijdens deze opening was in handen van Italian Entertainment And More in samenwerking met Good Things Of Italy en Romano Import

De gevulde GOODIEBAGS werden geleverd door Italian Coffee Handbags en het complete Italiaanse koffieconcept was op basis van Caffe Ottolina uit Milaan!

Nog meer Italie op Italian Links And More