maandag 18 juni 2012

Nieuwe app Left2Cook bedenkt recepten met wat er al in huis is! In samenwerking met Giuseppe Semprevivo uit Sicilië
Een origineel recept klaarmaken zonder eerst naar de winkel te hoeven voor ingrediënten: dat is het concept van Left2Cook, een nieuwe app die het consumenten mogelijk maakt om eenvoudig en lekker te koken. In tegenstelling tot bestaande recepten gaat Left2Cook uit van wat er thuis (aan Italiaanse ingrediënten) al in de koelkast ligt. Daarmee is de nieuwe app ook een goed middel om de hoeveelheid weggegooid voedsel in Nederland te beperken. De app kan voor € 0,79 worden gedownload in de Appstore en is er voor de iPhone en de iPad.

 
Left2Cook heeft dezelfde opzet als een online-kookboek, maar voegt daar iets aan toe: gemak. De app werkt net andersom: de ingrediënten die al in huis zijn bepalen welke recept ideeën er mogelijk zijn. Daarmee speelt Left2Cook in op de wens naar meer convenience in de keuken. Nederlanders krijgen wel steeds meer aandacht voor lekker eten en drinken, maar het ontbreekt hen ook regelmatig aan tijd om eerst boodschappen te gaan doen. In de praktijk liggen er echter meer dan genoeg ingrediënten al in de koelkast of de provisiekast te wachten om culinair mee aan de slag te gaan.
Met de nieuwe app kan ook succesvol de strijd worden aangebonden met de voedselverspilling. Veel overgebleven voedingsmiddelen wacht de afvalcontainer. Bekend is dat er per hoofd van de bevolking in Nederland per jaar veertig kilo voedsel wordt weggegooid, een hoeveelheid die gelijk staat aan 1,2 miljoen vrachtwagens.
De bediening van Left2Cook is heel eenvoudig. Gebruikers voeren een aantal ingrediënten die al in huis zijn in en krijgen vervolgens een aantal receptsuggesties voorgeschoteld. Al vanaf drie à vier ingrediënten zijn er verschillende recepten voorhanden. De gerechten zijn ontwikkeld in samenwerking met een gepassioneerde kok Giuseppe Semprevivo die afkomstig is uit Sicilië. Die keus is niet toevallig: Mediterraanse gerechten lenen zich er bij uitstek voor om met een minimaal aantal ingrediënten te worden bereid. Ook uit andere landen zijn veel receptentips aanwezig. Nu al zijn er 316 verschillende ingrediënten in Left2Cook ingevoerd, goed voor een totaal van ruim vijfhonderd recepten. De variatie is groot: van een koude pasta alla carrettierra tot een courgette-omelet. De app is beschikbaar voor iPhone en iPad.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.