zaterdag 27 augustus 2011

Italiaanse Dagen - Perron 3 Rosmalen - 21 t/m 23 oktober 2011

Perron 3, het nieuwe culturele centrum van Rosmalen zal de eerste locatie zijn waar de Italiaanse Dagen worden georganiseerd.
Deze locatie ligt uniek aan het perron van de spoorwegen, dus bereikbaarheid is optimaal.

Gezien de populariteit van het Italiaanse product, of dit nu design producten, mode, auto’s of voedingsproducten zijn, is het focussen op al dat moois een natuurlijk en een minimaal jaarlijks terugkomende activiteit, die wij graag willen organiseren.
In samenwerking met Symposion congresmanagement en Pura Passione, onze Italiaanse wijnpoot, bieden wij een gevarieerde Italiaanse productenshow aan, waar locale bedrijven met het Italiaanse product zich kunnen profileren en het publiek zich kan vermaken met mode shows, sierraden, film en proeven van wijn en spijs, maar ook gewoon smullen van alle heerlijkheden.
Dit tegen redelijke prijzen en met een gevarieerd programma.
Met lezingen en demonstraties, activiteiten voor jong en oud en met voor elk wat te snoepen.





donderdag 11 augustus 2011

Dolomiti IJs Academie - Opleiding / Basiscursus IJsbereiding


Dolomiti IJssalon is gespecialiseerd in kwaliteits-ijs, gemaakt op ambachtelijk en biologische wijze. Dolomiti is al sinds 1972 een zeer vertrouwd gezicht in Den Haag en omgeving. Onlangs is ons ijs verkozen tot het lekkerste ijs van Den Haag e.o. U krijgt dus exclusief les van ijscoman Mario.

De Basiscursus Koude IJsbereiding is vooral gericht op de werkelijke praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf. De cursisten werken tijdens de praktijklessen met machines die in de bedrijfstak gebruikt worden. Het leren werken volgens de richtlijnen van de ''Hygiënecode voor de IJsbereiding''. Tijdens theorie wordt de basis gelegd van de grondstoffenkennis en de receptuur berekenen. Aan het einde van de cursus is alle basiskennis van het ambachtelijk en biologisch ijs bereiden, zowel praktisch als theoretisch, aanbod gekomen. Cursisten kunnen zo een officieel certificaat behalen.De groep grote is minimaal 4 personen en maximaal 10 personen.

Voor wie:          
De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis wil leren van ambachtelijk en biologisch ijs.

Vooropleiding: 
Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist.

Duur:                  
De cursus wordt aangeboden in zes dagen, verdeeld over zes aaneengesloten weken.

Inhoud:             
De cursus is thematisch opgebouwd. Elke dag heeft een eigen thema en wordt verzorgt door een specialist op dit gebied.
  • DAG 1: Het proces van ijsbereiding, kennismaken met apparatuur en de hygiëne-eisen volgens de hygiënecode.
  • DAG 2:  Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende melkproducten.
  • DAG 3:  Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende suikers.
  • DAG 4:  Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende bindmiddelen.
  • DAG 5:  Het kennismaken en bereiden van biologisch ijs.
  • DAG 6:  Vruchtenijs maken.
Waar en wanneer: 
De cursus wordt verzorgd door Dolomiti IJssalon, gevestigd in Den Haag aan de Melisstokelaan. De cursus wordt van de maand november t/m maart aangeboden. Voor cursusdata verwijs ik u naar het cursusoverzicht.

Contact
U kunt zich ook telefonisch aanmelden: 070-3677067 Bel ons gerust wij staan u graag te woord.

Bereikbaarheid:
De Dolomiti IJs Academie (Dolomiti IJssalon) is uitstekend te bereiken met het openbaarvervoer. Bus 26, tram 8 & 9 en NS stoppen voor de deur. Daarnaast zijn er genoeg gratis parkeermogelijkheden.

Even voorstellen..

Wij zijn producent van origineel, ambachtelijk, Italiaans ijs in vele soorten en smaken. Wij bereiden met heel veel liefde en passie sinds 1972 op traditionele wijze Italiaans ijs (volgens eeuwenoud recept), waarbij wij uitsluitend verse producten gebruiken.

Kortom: Biologisch IJS
Wij passen geen chemische toevoegingen in onze producten.
Zo kunnen wij u een perfecte kwaliteit en smaak garanderen, en dat proef je.

Wat verstaan wij onder biologisch ijs?
Biologisch ijs is de verzamelnaam voor producten uit de milieuvriendelijke landbouw. Daar werken boeren die het op hun bedrijf anders willen.
Is een product biologisch geteeld, dan wil dat zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt zijn.
 
Ons ijs is gekozen als het lekkerste ijs van Den Haag e.o. (bron: denhaagdirect.nl)



woensdag 3 augustus 2011

Limoncello Di Fiorito wint een Internationale Award


NEDERLANDSE BROERS WINNEN INTERNATIONALE LIMONCELLO AWARD MET FAMILIERECEPT

2 augustus 2011 – Het Nederlandse Limoncello di Fiorito is vorige week in Londen verkozen tot één van de besten ter wereld.
‘Deze high-end premium Limoncello brengt de smaak van Sicilië naar Amsterdam,’ luidde het oordeel van de jury van de International Wine and Spirit Competition (IWSC).
Een professionele blind tasting en een gedetailleerde analyse van de Limoncello di Fiorito, lieten er geen twijfel over bestaan: di Fiorito is een Limoncello van bijzondere kwaliteit.

In 2007 begonnen Franco en Benno Fiorito, twee Nederlandse broers met Italian roots, met Limoncello di Fiorito.
Beiden dronken regelmatig Limoncello, maar na een familiebezoek op Sicilië, waar ze een echte Italiaanse versie kregen, waren ze verkocht.
Nooit eerder hadden ze zo’n pure, lekkere variant geproefd.
De Limoncello bleek handgemaakt van biologische citroenen, zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen en geproduceerd volgens een oud familierecept.
De beslissing om het ook zelf te gaan maken was snel genomen.
Aanvankelijk alleen voor eigen gebruik, maar al gauw waren de flessen niet meer aan te slepen.

Niet veel later was Limoncello di Fiorito in Nederland een feit.
Sindsdien is het hard gegaan met het bedrijf.
Het stijlvolle Ace Jewelers was zo gecharmeerd van de drank dat klanten bij aankoop van een horloge een fles kado krijgen.
En di Fiorito vloeit inmiddels rijkelijk in menig trendy bar en restaurant.
Zo schenken zaken als Brix, Gespot, Toscanini, Uliveto, Ivy en Mazzo Amsterdam de Limoncello.
Gewoon puur, bij voorkeur gekoeld in de vriezer op -18 graden Celsius, of gemixt in een van de vele bijzondere cocktails, zoals di Fiorito Sparkling, di Fiorito Sour of di Fiorito Bella Taormina.
De mogelijkheden zijn eindeloos.

Website Limoncello Di Fiorito


Nog meer Italiaanse Smaak


Italiaanse Passie en Sfeer tijdens uw evenement


Een TRENDY Italiaanse Koffie Handtas om uw Limoncelli in cadeau te geven


 

woensdag 6 juli 2011

Succesvolle vrouwelijke Nederlandse onderneemster in Rome presenteert CD en nieuwe website!


Rome, 5 juli 2011 – Filomena Uffing, een succesvolle Nederlandse onderneemster in Rome.

Naast haar drukke baan als directrice van de B2B Destination Management Company ANDIAMO! Services heeft zij met haar creativiteit en muzikaliteit onlangs haar eerste album ‘Colorissimi’ uitgebracht!

Na een leven lang vol muzikale passie presenteerde zij twee weken geleden met trots haar eerste CD; ‘Kleuren’!
Het album bestaat uit negen verschillende nummers die allemaal vernoemd zijn naar een kleur.
Elke kleur drukt een gevoel, stemming of emotie uit van momenten uit Filomena’s leven.

De nummers zijn ‘solo piano’ en worden naast Filomena Uffing (Piano) begeleid door viool (Niki Jansen), akoestisch guitaar (Eric van Dijsseldonk), fluit (Yorown), percussie (Yorown), basguitaar (Yorown), bluesharp (Yorown) harmonium (Yorown) en elektronische muziek.

De muziek wordt tot nu toe beschreven als mooie muziek uit de cinema Francese e Italiana.
De producer is Duits-Nederlands en musici zijn Nederlands.

‘Ik wil graag mijn opa en moeder bedanken, voor het overbrengen van hun passie voor muziek op mij’, aldus Filomena.
‘Verder wil ik graag mijn ANDIAMO! partner en vriendin Tiziana Guerriero, mijn man en mijn beste vrienden bedanken voor hun geduld, liefde en vertrouwen in me.’

Naast haar muzikale passie heeft Filomena ook een passie voor kunst.
In 2004 heeft ze de non-profit afdeling ANDIAMO! Kunst & Bedrijf opgericht.
Deze afdeling heeft naast het promoten van kunstenaars en musici als belangrijkste doel het integreren van kunst in het bedrijfsleven.
Gedurende het jaar exposeert Filomena kunst in de ANDIAMO! kantoren en daarnaast organizeert zij verscheidene culturele evenementen, concerten, kunsttentoonstellingen en modeshows door heel Italie.

Behalve de ontwikkelingen binnen de Kunst & Bedrijf afdeling van ANDIAMO!, ontwikkelt de creativiteit van ANDIAMO! zich ook op andere manieren.
Zo heeft Filomena begin juni een unieke, nieuwe website gelanceerd: ANDIAMOnline! Creative Gadgets.
Deze website bestaat uit creatieve vaak met de hand gemaakte ‘Made in Italy’ producten.

De website is onderverdeeld in verschillende thema’s die gedeeltelijk door Filomena zijn ontworpen; ANDIAMO! Art, ANDIAMO! Books, ANDIAMO! Design, ANDIAMO! Fashion, ANDIAMO! Food & Wine, ANDIAMO! Musica, ANDIAMO! Wellness & Body, ANDIAMO! Jewellery, en ANDIAMO! Sustainable.
Voor het thema ANDIAMO! Fashion ontwierp Filomena een ANDIAModa! lijn, bestaande uit een tassen lijn en twiggy-dresses lijn.

Zowel de CD als de ANDIAMO! Creative Gadgets producten zijn te bestellen via de website: www.andiamoservicesonline.com

ANDIAMO! Services is een B2B Destination Management Company (DMC) gevestigd in Rome en specialist voor heel Italië.
Filomena Uffing is de directrice van ANDIAMO! Services.
Met haar reiservaring, brede kennis én passie voor Italie is zij in 1999 het Nederlandse Incentive House/DMC ANDIAMO! Services in Rome begonnen.
Ze is met ANDIAMO! Services een gevestigde naam geworden in de Nederlands-Italiaanse MICE-industrie.
Daarnaast is ze een goed voorbeeld van een vrouwelijke toponderneemster in het buitenland!

Samen met een Nederlands-Italiaanstalige ANDIAMO! team van specialisten organiseert ANDIAMO! het hele jaar meetings en congressen, maar ook incentive reizen en evenementen door heel Italië.
Hiernaast is ANDIAMO! gespecialiseerd in het organiseren van lokale bezoeken aan bijvoorbeeld bedrijven, het opzetten van teambuilding programma's en cursussen op maat van minimaal één dagdeel.
De missie van ANDIAMO! is om de schoonheid van Italie op een onderscheidende en creatieve manier te laten zien. www.andiamo-services.com

Ook de Italian Coffee Handbags zijn te verkrijgen via Andiamo! Online Creative Gadgets!

Nog meer Italie op Italian Links And More

Italiaanse Passie en Sfeer op uw Evenement

dinsdag 5 juli 2011

Gianna Nannini treed op tijdens het Bospop Festival 2011

Bezoek van Gianna Nannini in Nederland op 8 juli 2011 tijdens het Bospop Festival in Weert (vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli 2011).
Die dag treden ook artiesten als Foreigner, The Faces featuring Mick Hucknall, Journey en Joe Cocker op.

Gianna heeft een aantal internationale hits gehad en is met Vasco Rossi en Ligabue de vertegenwoordigster de Italiaanse Rock in de wereld!
Naast de hits 'Bello e Impossibile' en 'I Maschi' heeft Gianna veel mooie nummers gemaakt.
Gianna is door haar live tours, optredens tijdens internationale evenementen en de verschillende releases vaker buiten de Italiaanse grenzen in de belangstelling geweest.

Vorige week zaterdag is haar nieuwe Europese tour in Londen van start gegaan (Hyde Park).
Gianna is overigens ook bekend door haar broer Alessandro Nannini, Formula 1 coureur die door een helikopter ongeluk zijn hand bijna verloor en deze, dankzij geavanceerde microchirurgie, weer gedeeltelijk ging gebruiken.

SonyMusic heeft begin april haar nieuwe album uitgebracht met de titel 'Io e Te'.
Op het album zijn verschillende interessante nummers te horen waarbij Rock en Italiaanse melodieen elkaar afwisselen of juist samensmelten.

Gianna is een ras artiest en een intrigerende vrouw met een verhaal.

Gianna Nannini op Bospop, vrijdag 8 juli tussen 14:45 en 15:45!

Haar website.

Gianna op Wikipedia.

Italiaans Internationale Artiesten voor op uw evenement.

Nog meer Italiaanse optredens en evenementen.

Bospop Festival 2011

Voor boekingen: Italian Entertainment And More