Biologische espresso, volgens Italiaanse familietraditie.
De allerbeste, pure espressokoffie, biologisch geteeld en met die typisch Noord-Italiaanse smaak, dat is Manetti. Liefde voor koffie doorgegeven van generatie op generatie door de uit Venetië afkomstige Manetti familie.
Een klassieke espresso op Italiaanse leest, waarvan je overal en op ieder moment kunt genieten. Dat scheelt je weer een reis!
Een klassieke espresso op Italiaanse leest, waarvan je overal en op ieder moment kunt genieten. Dat scheelt je weer een reis!
Biologische Espresso
Binnen drie jaar tijd ontwikkelde de generaties oude koffietradities van de Noord–Italiaanse Manetti familie zich tot een populaire horeca espresso. Manetti wordt geschonken in Nederlands beste restaurants en grand cafés. Het geheim? Een klassieke biologische espresso gecombineerd met een charmante moderne uitstraling. Maar vooral ook een goede ondersteuning en heel veel passie voor koffie!
Tradities
Het is al weer een paar jaar gelden dat het bij Paul Manetti, de jongste in Nederland wonende telg uit de Venetiaanse Manetti familie begon te borrelen. ‘Ik zag dat de koffiecultuur in Nederland langzaam begon te ontwaken. Dat men behoefte had aan iets echts. Bij ons thuis was koffie altijd al heilig. Vanaf jongs af aan kreeg ik door mijn vader en grootvader de Venetiaanse espresso tradities bijgebracht. Ik vond dat het tijd was hier iets mee te doen.’
Biologische Espresso
Begin 2007 was Manetti een feit. Een zuivere biologische espresso, kleinschalig en biologisch geteeld van alleen de beste Arabica bonen. Het doel van Paul was vanaf het begin simpel. ‘Manetti moet een espresso zijn waaraan alles klopt. In de eerste plaats de smaak: Vol, rijk en exclusief, maar toch toegankelijk, maar ook de presentatie. Geen kopjes met zo maar een logo er op gezet, maar echt ontwerp met de juiste uitstraling. Ik denk dat dit is gelukt’, grapt Paul ‘ik hoorde laatst van een horeca ondernemer dat het servies onder zijn klanten haast iets te gewild is.’
Totaal concept
Na het initiële succes rustte Paul niet op zijn lauweren. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om van Manetti nog meer een compleet verhaal te maken en met succes; de klandizie is verdriedubbeld. ‘We hebben nu een totaal concept met eigen barista academie, servies, thee, melk en suiker, blikken voor op de machine, tafelkaarten etc.
Als je onze koffie binnen krijgt is het niet zo maar een kartonnen doos, maar een cadeau, en dat moet het ook zijn voor je klanten. Met Manetti wil ik het echte Italië laten zien en proeven.’
De toekomst
Gevraagd naar zijn plannen voor de toekomst zegt Paul. ‘Natuurlijk willen we nog verder groeien met Manetti. Steeds meer met name jonge horeca ondernemers willen hun klanten bijzondere producten bieden. Producten met een eigen smaak, uitstraling en verhaal. Dat zijn de horeca ondernemers waarmee we met Manetti graag samenwerken.’
Bezoek ook eens de website van Manetti!
Kijk op Italian Coffee Handbags voor Manetti's Maatschappelijk Verantwoorde upcycling / recycling producten!
Manetti | Caffè biologico italiano zoekt Collega Commerciële Buitendienst Horeca
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.scoop.it/t/il-giornale-di-lella-news-from-italy-italiaans-nieuws/p/3973731719/manetti-caffe-biologico-italiano-zoekt-collega-commerciele-buitendienst-horeca