dinsdag 7 maart 2017

Bezoek het Italie Evenement Smaak en Stijl 2017 in de Kasteeltuinen van Kasteel De Haar

19, 20 en 21 mei 2017 ligt Italië om de hoek tijdens het Italië Evenement bij Kasteel de Haar. 
Het grootste Italiaanse evenement van Noord-Europa! 


Het Italië Evenement: Smaak & Stijl 2017 zal net als de voorgaande edities plaatsvinden in de parken en tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. 

MODE – ZONNIGE TERASSEN – VEEL MUZIEK – PROEVERIJEN – KOOKWORKSHOPS – DESIGN – VAKANTIE – WIJNEN – AUTO’S

OPENINGSTIJDEN:
Vrijdag 19 mei 2017 – 10.00 tot 18.00
Zaterdag 20 mei 2017 – 10.00 tot 18.00
Zondag 21 mei 2017 – 10.00 tot 18.00


KAARTVERKOOP:
Aan de kassa - €17,50
Online voorverkoop - €13,50 
Pass-Partout - €29,50

Gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar.

Bestel tickets: www.italieevenement.nl/voorverkoop 

PARKEREN:
€5, - per auto. Tickets zijn te koop bij de kassa’s van Kasteel de Haar.

Meer informatie: www.italieevenement.nl
Het evenement op FACEBOOK.


Highlights:

Koken met Giovanni Caminita


Giovanni Caminita, geboren in Palermo en in Nederland vooral bekend geworden vanwege zijn muzikale carrière als o.a. de basgitarist in de band van Marco Borsato. Wat een steeds groter wordende groep mensen weet is dat hij een gepassioneerd kok is. Hij is zowel bij 24Kitchen één van de vaste televisiekoks als chef in zijn eigen Trattoria Casa Caminita. Op deze manier combineert hij zijn twee grote liefdes: muziek maken en koken.


Bij zijn oma in de keuken is de liefde voor koken ontstaan.

Waarom? “Omdat je bij nonna Petrotta alle ingrediënten kon proeven.” Deze typisch Italiaanse benadering van eten en koken is diep verankerd in Giovanni en zijn manier van koken.

Tijdens het evenement neemt Giovanni ons allemaal mee in zijn Italiaanse receptuur zodat u het thuis ook kunt toepassen. Wie weet kunnen we hem nog verleiden tot een muziekje…….


Campionato della Pizza 2017

WIE WORDT DE BESTE PIZZABAKKER VAN 2017?

De eerste Nederlandse pizzakampioen was Ciro Cuciniello van Mangiassai in Amsterdam. Vorig jaar was deze prestigieuze titel weggelegd voor Pasquale Quinquennale van Villa Borghese uit Amstelveen.

Wie zal tijdens de komende editie de beker veroveren van deze pizzabakker?


Dit jaar organiseert Maestro Events alweer de 4e editie van het Campionato Olandese della Pizza in Forno a Legna, deze keer in samenwerking met Vacanceselect, Novitalia en Pivetti.

Het kampioenschap wordt gesteund door de Associazione Pizzerie Italiane d’Olanda (APFL) en is niet alleen een eerbetoon aan het Napolitaans erfgoed, maar ook bedoeld om de authentieke pizza onder de aandacht van Italië-liefhebbers te brengen: een pizza belegd met verse ingrediënten, gebakken in een traditionele houtoven. De APFL streeft naar het aansporen van horeca ondernemers tot het investeren in een klassieke houtoven in hun pizzeria of restaurant.


Piazza dello scroppino


Cin cin / Salute!
Italianen weten als geen ander een aperitief te schenken én te genieten. Zij hebben geen specifieke tijd nodig, want het is immers altijd tijd voor gezelligheid. Ook tijdens het Italië Evenement heffen wij graag het glas met u. Op dit Piazza dello Scroppino (Sgroppino keuren wij op z’n Italiaans ook goed) serveert het team van de Bus dit heerlijke Italiaanse drankje op hun terras. Zie alle bezoekers voorbij komen met een glas in de hand en maak deel uit van ons “Dolce Vita community”. De oorsprong van scroppino ligt waarschijnlijk in de Italiaanse regio Veneto, maar één ding weten we zeker, het drankje smaakt ook erg lekker in Nederland.

De scroppino kan op diverse manieren gemaakt worden met een sorbet van citroenijs met wodka of grappa, al is de variant met Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco) bekender. In plaats van limoen- of citroenijs wordt ook wel vanille-ijs of met de Italiaanse likeur limoncello gebruikt. Maar op dit plein kunnen de andere klassiekers niet ontbreken, zoals de bekende Aperol Spritz. Venite anche voi? Salute!


Entertainment

Bekijk hieronder vast wie het evenement muzikaal zullen gaan omlijsten.

Angelo Indaco


Angelo groeide op in La Bella Italia. Van jongs af aan is de muziek zijn grote passie. Door zijn jarenlange ervaring op feesten en evenementen verstaat deze veelzijdige artiest het vak van entertainer als geen ander.


The Fellini’s


The Fellini’s zijn een veelzijdige coverband van Italiaanse musici die hun plek hebben verdiend in de internationale scène. Zij zingen de mooiste en bekendste Italiaanse liederen en staan garant voor een onvergetelijk optreden. Alles wordt Live” gespeeld en gezongen, dit jaar te zien en beleven bij het San Siro plein.


DJ Porzio


Bij Ballare in Piazza, het dansplein van dit jaar, zal onder andere DJ Porzio er alles aan doen om het Italiaanse feest op gang te brengen door de leukste en gezelligste Italiaanse disco nummers de revue te laten passeren!

DJ Porzio van Venti d’Azzurro gaat op het podium tot het uiterste om alle gasten aan het dansen te krijgen en hen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Ah, ah, aahh , a far l’amore comincia tuuu….


Gerardo Balestrieri: intieme én swingendeNa een tour door Californië en meerdere concerten in Europa, is ook Nederland aan de beurt!

De bekende Italiaanse singer-songwriter, multi-instrumentalist en performer Gerardo Balestrieri komt binnenkort speciaal voor het Italië Evenement naar Kasteel de Haar. Inmiddels heeft deze artiest meerdere albums op zijn naam staan en verschillende muziekprijzen gewonnen.


Roberto Galanto

Ook Roberto Galanto is dit jaar van de partij! Deze veelzijdige professionele zanger en gitarist zal zijn passie voor muziek delen met het publiek tijdens zijn optreden bij San Siro plein.

Met zijn muzikale mix van opera, bekende Italiaanse liedjes en jazz muziek speelt hij de sterren van de hemel!


Fratelli Marelli

Een band die in 2004 ontstaan is in de schilderachtig en welvarend stad Bologna. Het toeval bracht deze drie jonge mannen bij elkaar, alle neven van enkele orkestmuzikanten van de Jazz-Orkest “Tumbuctu” dat in de jaren ’30 in Italië zeer beroemd was. Al vanaf hun ontstaan zijn zij op zoek gegaan naar de ware muzikale oorsprong van het repertoire van hun “opa’s” . Hierop hebben zij hun eigen stijl en wijze van spelen geïnspireerd. Een band die vaak ook a capella optreedt. Een plezier om naar te luisteren, een vrolijk moment voor uw dag. Een band die ongetwijfeld ook bij u een glimlach zal laten ontstaan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.